Çiftlikköy Belediyesi ilçedeki üst geçitlerin daha sağlıklı olmasını sağlamak amacıyla halkın temas ettiği noktalarda ilaçlama ve dezenfektasyon işlemleri yaptı.
Çiftlikköy Belediyesi halk sağlığını korumaya çalışmalara aralıksız devam ediyor. İlçede yoğun bir temizlik çalışması sürdüren belediye geçtiğimiz günlerde de gıda üreten işletmelerde denetimler gerçekleştirmişti. Belediye bununla kalmayarak bir çok yerde ihmal edilen ancak çok önemli olan bir çalışmayı başlattı. Halkın yoğun olarak kullandığı üst geçitlerde temizlik yaptıran belediye bununla da kalmayarak halkın temas ettiği yerlerin ilaçlanmasını ve dezenfekte edilmesini sağladı. Bu sayede bakteriyolojik enfeksiyonların yayılması ve bulaşmasını engellemeyi hedefleyen belediye halktan da tam not aldı.
Çalışmayı çok yerinde bulduklarını dile getiren vatandaşlar, "Üst geçitleri kullanırken çıkış ve inişlerde mutlaka tırabzan bölümlerine temas ediyoruz. Bu durum ise özellikle yaşlılar ve çocuklar açısından büyük risklere neden oluyor. Zira adeta birer mikrop yuvasına dönüşen bu noktalardan bulaşan mikroplar çocukların ya da yaşlıların farkında olmadan ellerini ağızlarına götürmeleri ile birlikte mikrop kapmalarına neden oluyor. Yapılan ilaçlama sayesinde mikroplar büyük oranda yok oluyor ve riskler azaltılıyor. Belediyeyi bu çalışmadan dolayı kutluyoruz" dediler.
Çiftlikköy Belediyesi ise bu çalışmaları halk sağlığının korunması adına önemsediklerini dile getirerek belirli periyotlarla ilaçlamaları sürdüreceklerini duyurdu.
Editör: TE Bilişim