Bayraktepe Sosyal Tesisleri ve Güney Caddesi'nin açılış törenine Yalova Valisi Esengül Civelek, Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu, Çiftlikköy Kaymakamı Hasan Öztürk ve çok sayıda davetli katıldı.

Törenin açılışında bir konuşma yapan Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin Dağ halka hizmeti hakka hizmet sayan bir anlayışla çalıştıklarının altını çizdi. İlçe halkına verdikleri bir sözü tutmanın mutluluğu içerisinde olduklarına da vurgu yapan Dağ, "Artık yol, park gibi rutin açılışları yapmak yerine hemen her yıl büyük yatırım gerektiren hizmetlerin açılışını yapmaktayız. Geçtiğimiz yıllarda kapalı pazar yeri, spor tesisleri kültür merkezi gibi önemli tesisleri hizmete soktuk. Bugün de burada Bayraktepe Sosyal Tesisleri ve Güney Caddesi'ni hizmete sokuyoruz” dedi.

3 Mahalleyi Birbirine Bağlıyor

Dağ, şöyle devam etti:

“Yaptığımız kamulaştırma çalışması sonrasında yaklaşık 3.5 dönüm üzerine kurulu bu tesisi 300 bin TL'ye mal ettik. Yine 3 mahallemizi bir birine bağlayan yaklaşık 1.5 kilometre uzunluğa sahip olan Güney Caddesi'ni de hizmete sokuyoruz. Bu yol Sultaniye, Çiftlikköy ve Mehmet Akif Ersoy mahallesini birbirine bağlaması açısından büyük bir önem taşıyor. Bu yolun da tamamını belediye bütçesinden karşılayarak yaklaşık 1 milyon TL'ye mal ettik. Bu yolumuzun üzerinde 3 adet çocuk parkı inşa ettik. Amacımız sürekli gelişen ve büyüyen bir Çiftlikköy ortaya çıkartmaktır. Şu anda bu ilçede suyu, yolu ve kanalizasyonu olmayan hiçbir yer yoktur. Her yıl 100 binlerce metre kare yol yapıyoruz, çocuk parkları, yeşil alanlar kurarak Çiftlikköyü yeni baştan inşa ediyoruz. Biz halkın malını satmayıp, onların 1 kuruşunu cebimizdeki paradan daha değerli sayarak borçlanmadan kendi yağımızla kavrularak hizmet üretiyoruz. Biz Çiftlikköy'ü mutlu insanların yaşadığı bir yer yapmak azmindeyiz. Şu unutulmamalıdır ki Çiftlikköy'de yaşamak bir ayrıcalıktır"
Başkana Kutlama

Dağ'ın ardından kürsüye gelen Yalova Valisi Esengül Civelek ise geçtiğimiz gün Hakkari'de yaşanan hain saldırıda şehit düşen askerleri rahmetle anarak başladığı konuşmasında, "Bugün burada halkımıza hizmet edecek Bayraktepe Sosyal Tesisleri ile ilçe ulaşımına katkı sağlayacak olan Güney Caddesi'nin açılışının heyecanını yaşıyoruz. Sosyal belediyeciliğin bir gereği olarak bireysel ihtiyaçlarımızın yanısıra, toplumsal ihtiyaçlarımız için de sosyal tesislerin yaşama geçirilmesi hizmet zenginliği ve vatandaş memnuniyeti için önem taşımaktadır. Bu düşünceyle ilçemizin önemli bir eksiğini gidermek üzere ilçenin en güzel yerinde inşa ettirilen bu tesiste çok amaçlı etkinlikler düzenlenecek. Vatandaş odaklı, kaliteli, etkin ve verimli çalışmalar yapan Çiftlikköy Belediye Başkanımızı kutluyorum" dedi.
Yalova Valisi Esengül Civelek'e Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin Dağ tarafından bir plaket takdim edilmesinin ardından tesis ve caddenin açılışı gerçekleştirildi. Her iki yatırımın kurdelesini Yalova Valisi Esengül Civelek, Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu ve Çiftlikköy Kaymakamı Hasan Öztürk birlikte kestiler. Ardından tesise giden protokol burada bir süre sohbet ederek manzaranın keyfini çıkardı.
  

Editör: TE Bilişim