Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığı'nın 2015 yılı KÖYDES projesi kapsamında Kocadere, Şenköy, Ortaburun ve Çalıca köylerine yaptığı çalışmalar tamamlandı. Çalışmalar sonucu Çalıca Huzurevi yolu, Hasan Baba, Şenköy ve Ortaburun'daki yollar sıcak asfalt yapılırken, Şenköy'de bulunan su deposu inşaatı da sona erdi.
Çınarcık Kaymakamı Cafer Sarılı, İl Genel Meclis Üyeleri Muharrem Soyer ve İlhami Başkan, köylerin hepsini gezerek tamamlanan çalışmaları yerinde incelediler. Çalışmalar hakkında muhtarlardan bilgiler alan ve köylülerle bir araya gelen Kaymakam Sarılı, her vatandaşın isteğinin üzerinde önemle durulduğunu ve köylere fayda sağlayacak çalışmaların hepsinin yapılacağını söyledi. 2016 yılı KÖYDES projesi kapsamında da köylere büyük hizmet getireceklerini kaydeden Kaymakam Sarılı, köylerde tespitlerin yapıldığını ve 2016 yılı yatırım programı hazırlıkları için çalışmalara devam edildiğini ifade etti.
Tamamlanan çalışmaların yanı sıra devam eden projelerin de olduğuna değinen Sarılı, "Çalıca Köyü'nde ek kanalizasyon yapımı için çalışmalarımız aralıksız sürüyor. Ayrıca yine aynı köyümüzde bulunan Erzincanlılar Mahallesi’ne de ek kanalizasyon yapıyoruz. Ortaburun Köyü'ne parke taşı döşeme işini de faaliyete geçirdik. Köylülerimizin sıkıntı çekmemesi için çalışıyoruz.  Biz gereken bütün çalışmaları yapma gayreti gösteriyoruz" dedi.
Kocadere Köyü'nde 25 bin metrelik su isale hattının yapıldığını söyleyen Sarılı, "Köyümüzün tamamını kapsayacak şekilde su isale hattı çalışmalarına da başladık. Eski boruların tamamını kaldırarak yenilerini ilave ediyoruz. Bu çalışma 2016 yılı Şubat ayında tamamlanacak ve böylelikle köyümüz büyük bir proje kazanmış olacak. Bu çalışmalar esnasında bizlere duyarlılığını her daim gösteren vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Editör: TE Bilişim