Çınarcık ile Fransa’nın Phalsbourg kenti arasında kardeş şehir ilişkilerinin ilk temelleri atıldı. Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, Fransa’dan gelen heyeti ilçede ağırladı.Phalsbourg Belediye Başkanı Dany Kocher, Belediye Başkan Yardımcıları Odette Gully ve Jean Marc Schneider kardeş şehir ilişkilerini geliştirmek amacıyla Çınarcık’a geldi. Çınarcık ve Yalova’yı gezen misafir heyeti Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, 5 gün boyunca ilçede ağırladı.
Belediye binasına gelen Fransız heyet incelemelerde bulundu. Başkan Kurt’tan Çınarcık ve belediye çalışmaları hakkında bilgiler alan konuk Belediye Başkanı Dany Kocher, “Hem denizi hem de doğası ile çok güzel bir ilçe olan Çınarcık ile kardeş şehir ilişkilerini başlatmak istiyoruz. Fransa’ya döner dönmez bu konudaki adımları atacağız. Burada gördüğümüz misafirperverlik bizi çok memnun etti. Phalsbourg’ta Çınarcık’ın tanıtımını arttırıp vatandaşlarımızın Çınarcık’ta tatillerini geçirmeleri için çalışacağız” dedi.
Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt da Fransız heyeti ilçede ağırlamaktan memnun olduklarını ifade etti. Kardeş şehir anlaşmasıyla ikili ilişkileri resmiyete dökmek istediklerini vurgulayan Başkan Kurt, “İki şehir arasında yapacağımız kardeş şehir anlaşması sayesinde Çınarcık’ımızın Fransa’da bilinirliğini arttırıp ilçemize yabancı turist kazandırmayı amaçlıyoruz. Önümüzdeki aylarda imzalayacağımız kardeş şehir anlaşması ile iki şehir arasında sosyal, kültürel ve ekonomik ilişkiler gelişecektir” diye konuştu. Kurt, iki şehir arasında köprü vazifesi gören Ekrem Kılıç’a da teşekkür etti.

Kurt, misafir heyete Çınarcık’ı simgeleyen çeşitli hediyeler verdi.

 

 

 

Editör: TE Bilişim