Çınarcık nüfusu bayram tatili ve yazlıkçıların yeniden dönmesi ile birlikte 400 bini aştı. Hal böyle olunca da su tüketimi patladı. İlçede 1 saatte 15 bin metreküp su kullanıldı. 
Kış aylarında nüfusu 15 bin dolaylarında olan Çınarcık ilçesinde yaz aylarında nüfus 400 binlere çıkıyor. Bu yılda yaz sezonunu yoğun geçiren ilçede Ramazanın sona erişi ile birlikte ilçeye akın eden tatilciler su sıkıntısı yaşanmasına neden oldu. İlçede saat başına su tüketimi 15 bin metre küplere çıkınca depolarda muhafaza edilen su dahi tükendi. Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt ise halkı suyu idareli kullanmaya davet ederek, " 400 bini aşkın insanın bayram tatilini Çınarcıkta geçirmesiyle, ilçede su sıkıntısı yaşandı. İlçede saat başına tüketim 15 bin metre küplere dayandı. Çınarcık Belediyesi olarak içme suyunun Gökçe Barajından temin ediyoruz. Bu suyu da depolarda muhafaza ediyoruz. Ancak bayram yoğunluğu nedeniyle su depolarında bulunan sular dahi tükendi" dedi. 
İlçede en büyük su tüketimi ise duş amaçlı tüketiliyor. Gün boyu denize giren vatandaşlar defalarca duş alınca su tüketimi de patlıyor. 45 günlük içme suyunun kaldığı Gökçe Barajı'nın ise bu tüketime daha ne kadar dayanabileceği merak konusu. 
Editör: TE Bilişim