Yalova’nın Çınarcık ilçesi, Teşvikiye Yolu Karpuzdere Mahallesi’nde 15 köpek katledildi. Hayvanların zehirlenerek öldürülmesi hayvanseverleri ayağa kaldırdı.
Yalova’nın Çınarcık ilçesi, Teşvikiye Yolu Karpuzdere Mahallesi’nde, 15 sokak köpeği zehirlenerek öldürüldü. Bu duruma hayvan severler ise büyük tepki gösterdiler. Hayvansever Belinda Sönmez, hayvanların zehirlenerek öldürüldüğünü belirterek, "Bu ilçe tatil beldesi olduğundan, her yıl yaz sezonu öncesinde köpekler yok ediliyor. Çınarcık’ta Vazo diye bir bölge var. Hayvanlarımızın ölüleri orada bulunuyor. Burada bu hayvanlar sürekli olarak yok ediliyorlar, yalnızca yazın bu durum artıyor. Barınak var ama geçen hafta tüm hayvanları serbest bırakmışlar. Çınarcık Rehabilitasyon Merkezi ve Barınak taşınacağı için kapılarını 1 hafta önce açıp tüm köpekleri salmıştır. Peşi sıra bu olayın yaşanması da bir kasıt olduğunun kanıtı niteliğindedir. Zaten orada hayvanlar için hiçbir şey yapılmıyor. Bir ölüm kampı niteliğinde. Açlıktan hayvanlar birbirlerini parçalıyorlar. Hayvanseverler yiyecekleri barınağa kendi imkanlarıyla götürüyorlar. Ayrıca barınakta sokak hayvanlarına kısırlaştırma da yapılmıyordu. Bizim hayvanseverler olarak isteğimiz, hayvanların katledilmesinin durdurulması, barınakta kısırlaştırma, tedavi ve beslenme gereksinimlerinin tam olarak karşılanmasıdır. Biz gönüllüler de zaten her zaman onlara yardımcı olduk" dedi. 
Türkiye Hayvan Hakları Konfederasyonu Yalova Temsilcisi Reyhan Ataman da olaydan büyük üzüntü duyduğunu dile getirirken, “Oturduğum evimin, sokağımın bulunduğu bölgede, beslediğimiz baktığımız köpeklerimizi öldürdüler. Kamera kayıtlarının incelenmesi için suç duyurusunda bulunduk. Bu hayvanlar kişi ya da kişilerce mi, yoksa bir kurum tarafından mı zehirlendiğini bilmiyoruz. Çınarcık Belediyesi’nin sürdürdüğü barınak çalışması tamamlanabilseydi, bu zehirlenmeler yaşanmayabilirdi. 15 gün içerisinde hayvanlarımızın ne şekilde öldürüldüğü otopsi sonucundan ortaya çıkacak. Ayrıca kamera kayıtlarından da bunu kimlerin yaptığının tespit edilmesini umuyoruz” dedi.
Belediye Başkanı Açıklama Yaptı
Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt ise, sokak hayvanlarının zehirlenerek öldürülmeleriyle ilgili olarak Çınarcık Belediyesi’nin resmi sayfasından bir açıklama yaptı. Kurt, olayı kınadıklarını ve konuyla ilgili olarak Veteriner İşleri Birimi’nin gerekli çalışmayı başlattığını ifade ederken, “Aldığımız ihbar üzerine bizim ekiplerimiz de konuyla ilgili harekete geçip gerekli incelemeyi yaptılar. Tespitlerimize göre 9 tane yaşamını yitirmiş vaziyette sokak hayvanı bulunmuş. Ölü olarak bulunan hayvan dostlarımızdan bir tanesi İstanbul’a, iki tanesi de Yalova Belediyesi’nde bulunan hayvan barınağına otopsi amacıyla gönderildi. Kesin ölüm nedenleri araştırılacak. Gereken diğer soruşturmayı ise kolluk kuvvetlerimiz yürütmektedir. Çınarcık’ta sokak hayvanları konusunda son derece hassas çalışmalar yapıyoruz. Her ne sebeple olursa hiçbir canlının yaşama hakkının elinden alınamayacağını savunuyoruz. Yaşanan bu feci olayı kınıyoruz. Faillerinin de en kısa zamanda yapılan soruşturma sonrası bulunup gereken yaptırımların uygulanacağına inancımız tam.” dedi.
Editör: TE Bilişim