Emekli Coğrafya Öğretmeni Mesude Engin’in, kendi ve vefat eden tiyatro yazarı eşi Sabahattin Engin adına bağışta bulunduğu; Yalova Belediyesi tarafından yaptırılan Yalova Çocuk Tiyatrosu ve Kütüphanesi Projesi ulusal sergiye çıkıyor.

Mimar Dilvin Hazal Akkaya ve Efe Emre Usman; kurdukları UA Mimarlık ofisinde gerçekleştirdikleri ilk proje olan “Yalova Çocuk Tiyatrosu ve Kütüphanesi” ile, Mimarlar odası tarafından 1988 yılından beri düzenlenen Ulusal Mimarlık Sergisi ve Ödülleri için katılımda bulundular. Sergide Proje Dalı Kategorisinde yer alacaklarını belirten mimarlar, Yalova için modern mimarlık çizgisinde farklı tasarımlarını hayata geçirmeyi planlıyor.

13 Nisan 2012 tarihinde Ankara ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek ödül törenin ardından başlayacak olan sergi; 13-28 Nisan tarihleri arası Ankara ODTÜ Mimarlık Fakültesi’nde, 14 Mayıs-9 Haziran tarihleri arası İstanbul Mimarlar Odası BK Şubesi Sergi Salonu’nda, 3-10 Eylül tarihleri arası Bodrum’da, 1-7 Ekim tarihleri arası İzmir’de, 15-22 Ekim tarihleri arası Gaziantep’de ve 5-11 Kasım tarihleri arası Balıkesir’de olacak.
Editör: TE Bilişim