Yalova Valisi Tuğba Yılmaz tüm muhtarların Muhtarlar Günü'nü kutladı. Yılmaz, "Muhtarlarımız son derece önemli bir makamda bulunmaktadırlar" dedi.
Bu yıl ilk kez kutlanmaya başlanan Muhtarlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Yalova Valisi Tuğba Yılmaz tüm muhtarların gününü kutladı. Vali Yılmaz mesajında şu sözlere yer verdi, "Geçmişi 1829 yılına dayanan muhtarlık müessesesi, ülkemizde yerel demokrasinin en eski örneğini oluşturmaktadır. Halkımızın tercihi ve seçimiyle işbaşına gelmiş muhtarlarımız son derece önemli bir makamda bulunmaktadırlar. Milletimizin tercihine, teveccühüne, itimadına mazhar olmak gerçekten rütbelerin en büyüğüdür. Vatandaşlarımızın dertlerine, tasalarına, sevinçlerine ve mutluluklarına ortak olan, beklentilerini ve ihtiyaçlarını devletimize iletme noktasında etkin rol oynayan muhtarlarımız, devletle milletin bütünleşmesinin temel harcını oluşturmaktadır. Muhtarlarımız, bir yandan köy ve mahalle sakinlerinin devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı bir rol oynarken, diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel ihtiyaçlarından biri olan katılımcılığın sağlanmasında, önemli bir görevi yerine getirmektedirler. Vatandaşlarımızın oylarıyla seçilen, demokrasi zincirinin ilk halkasını oluşturan muhtarlarımızın, vatandaşlarımıza daha iyi hizmet verebilmeleri için Valiliğimiz, elverişli koşullar oluşturma konusunda kararlıdır. Şehrimizin her alanda gelişmesinde, kalkınmasında muhtarlarımızın rehberliğine, düşüncelerine ihtiyacımız var. İnanıyorum ki her bir muhtarımız geçmişte olduğu gibi bundan sonra da bu bilinçle çalışmalarını sürdürecektir.

19 Ekim 2015 tarihinde   29507 sayılı Başbakanlık Genelgesinin yayınlanmasından itibaren  19 Ekim’in ‘Muhtarlar Günü’ olarak kutlanmasının kabul ve ilan edilmesi, devletimizin ve hükümetimizin yerel hizmet birimi olarak muhtarlarımıza verdiği önem ve değerin göstergesidir. Bu düşüncelerle; tüm muhtarlarımızın Muhtarlar Gününü en içten dileklerimle kutluyorum"

Editör: TE Bilişim