Yalova İli Yerel Yönetimleri Katı Atık Tesisleri Yapma ve İşletme Birliği (YAKAB) Başkanı Metin Oral'ın çöp depolama alanında 3-5 aylık bir yer kaldığını 2. Lot içinse henüz bakanlıktan pnay çıkmadığını söylemesi, Yalova'da çöp kabusu gerimi geliyor endişesine neden oldu. 
Yalova'nın Denizçalı köyü mevkiinde 2008 yılında Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nun katıldığı bir törenle hizmete giren Yalova Katı Atık Depolama Alanının 1. Lot'unun dolmak üzere olduğu aylardan beri dile getiriliyordu. 2. Lot'un açılması içinse çalışma başlatılmıştı. Yalova İli Yerel Yönetimleri Katı Atık Tesisleri Yapma ve İşletme Birliği (YAKAB) Kocaeli Üniversitesi'ne 6 ay süren bir çalışma yaptırdı. Ancak Bakanlık yeni çıkan yönetmeliğin son maddelerinin de çalışmada yer alması gerektiğini düşünerek çalışmanın yenilenmesini talep etti. Hal böyle olunca süreç uzadı. 
Çöp depolama alanında çok az bir yer kaldığını dile getiren YAKAB Başkanı ve Altınova Belediye Başkanı Metin Oral, "2. Lot'la ilgili olarak beklemeye devam ediyoruz. Projemizi hazırladık Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na sunduk. Ancak bu kez çok sıkı kurallar getirildi. Türkiye'de hiç bir tesiste olmayan şartları yerine getirmek zorunda kalıyoruz. Kocaeli Üniversitesi'ne 6 ay süren bir çalışma yaptırdık. Bakanlık daha yeni çıkan bir yönetmeliğin son hükümlerinin de bu çalışmada olmasını istedi. Hükümet kurulur kurulmaz. Mevcut çöplük depolama alanı 3-5 ay idareli davranırsak en fazla 1 yıl daha dayanır. 1 yıldan sonra sıkıntı yaşanmaya başlanır. 2 Lot'un onayları bir an önce çıkmak zorunda. Yoksa hiç bir il bizim çöpümüzü kabul etmez. Etse bile 1-2 ay süre verir sonra almaz. O zamandan sonra başının çaresine bak der. Kaldı ki o yöntem zaten çok masraflı. Çöp şu anda tüm illerin en büyük sorunu olduğu için kimse kimsenin çöpünü almıyor. Mutlaka kendi işimizi görmek zorundayız.  Ben seçimden sonra hükümetin kurulması ile birlikte bu sorunu çözeceğimize inanıyorum" diye konuştu.  
Editör: TE Bilişim