Çorum ilinin trafik düzenlemesine esas olacak olan Trafik Master Planı Yalova Üniversitesi tarafından gerçekleştirilecek. Planı Yalova Üniversitesi Ulaştırma Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Rafet Bozdoğan başkanlığındaki ekip hazırlayacak. 
Yalova Üniversitesi bir çok ilin trafik sorununun ortadan kaldırılması için akademik destek sağlamayı sürdürüyor. Bu kapsamda Çorum Belediyesi de ildeki trafik sorununun aşılmasına imkan sağlaması beklenen Trafik Master Planının hazırlanması amacıyla Yalova Üniversitesi'ne başvurdu. Çorum ilinde Yalova Üniversitesi Ulaştırma Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Rafet Bozdoğan başkanlığındaki ekip çalışmalar yaparak Master Plan öncesi hazırladıkları projeyi Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü'ye sundular. 
Yalova Üniversitesi Ulaştırma Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Rafet Bozdoğan hazırladıkları raporda Çorum'un trafik sirkülasyonunun güncellenmesi ve geometrik düzenlemelere yönelik çalışmalar için şehrin ana arter niteliğindeki yollarda koridor analizleri ve 56 kavşakta trafik sayımları yaptıklarını söyledi. Şehir genelinde yayalaştırılacak alanları incelediklerini ve şehrin imar planlarının incelenerek yerinde yapılan gözlemler sonucunda büyüme istikametini araştırdıklarının altını çizen Bozdoğan, “ Yaptığımız çalışmalar sonucu birden fazla alternatif trafik sirkülasyonu çalışmalarını tamamladık.” diye konuştu.
Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ise, "Şehir içi ulaşımını rahatlatmak için trafikte makro çözümler planlıyoruz. Hedefimiz ulaşımla ilgili yaptığımız projeler tamamlandığında şehrin ulaşım sıkıntısının kalmamasıdır. Bizlere bu konuda destek veren Yalova Üniversitesi Ulaştırma Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Rafet Bozdoğan ve Bölüm Başkan Yardımcısı Yrd.Doç.Dr. Yavuz Delice’ye teşekkür ediyorum" dedi.
Editör: TE Bilişim