Vopak Kimyasal Depolama Terminali Projesi imar planlarıyla ilgili, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekânsal Planlama Genel Müdürlüğü’nün yazısında, ileride telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğuracağı için İmar kanununun 9’uncu maddesi ve 3621 sayılı Kıyı Kanunu’nun 7’inci maddesi gereğince iptal edildiği belirtiliyor.

HEM VOPAK’A HEM BELGE İSTEYENLERE TEPKİ

Milletvekili Coşkun, imar planlarının iptaliyle ilgili belgeyi sunduğu açıklamasında, hem Vopak yetkililerine, hem de kendisinden belge isteyen siyasetçilere karşı tepkisini dile getirdi. Coşkun, “Tehlikeyi görürsek vanayı kapatırız diyorlar, böyle bir şey var mı. Biz bunlarla bakanlık bazında ilgilendik, bakanlık bazında olsun, çed süreci durduruldu, orada olsun, katkımız oldu. Birileri de geldi meydanlarda kuru sıkı siyaset yaptı. Benim bugüne kadar hiç yalanla, dolanla işim olmadı.

Ne aldatan, nede aldanan oldum. Bu insanları bir şekilde sabote edip, şaşırtıp kandırıp nasıl oyunu alırım diye yalanla dolanla işim olmadı. Ben geçen hafta dedim ki bakanlığın 9 Haziran 2012 tarihinde yaptığı planları reddedildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından iptal edilmiştir dedim, bunu basınla paylaştım. Yerel meclislerin yapmadığı bir planı bakanlık yapmıştı, biz de tepkimizi, çok fazla ortada paylaşmadık ama bakanlık bazında böyle olmaması gerektiğini, yereli ilgilendiren bir konu olduğunu, bunun yanlış olduğunu ifade etmiştik. Onlar da, itirazlar var, bu itirazları biz değerlendiririz, gerek görülürse iptal ederiz, demişti.

Gün be gün takip ettik. Gerekli bulundu ve iptal edildi. Bunu da paylaştık kamuoyuyla. Ama kendini siyasetle meşgul edenler, yahu Temel Coşkun söylüyor ama nasıl inanalım buna. İlk defa siyasette böyle bir şeyle karşılaştım. Nasıl bir milletvekili olmayan bir şeyi kamuoyuna söyler. Biz hiçbir zaman siyaseti yalan makinası ile kamuflaj yaparak kullanmadık. Dün söylediğini bugün unutanlardan olmadık. Aldatanlardan da olmadık, aldananlardan da olmadık, olmayacağız da. Bakanlıkla görüştüm, belgeyi aldım.

Şimdi içlerinde il başkanı olanlar var, meclis üyesi olanlar var, bakalım onlar ne diyecekler. Eğer dürüst siyaset yapıyorlarsa, çıkar özür dilerler. Bu memlekette her şeyin bir usulü ve prosedürü var. ÇED süreci durdurulmuş, planları iptal edilmiş bir olayın artık canlanması zordur” dedi.

 

 

 

Editör: TE Bilişim