“Toplumun tüm kesimlerinin mücadelesiyle sonuç alınabilir”

Konuşmasında ‘çevreyi korumanın, doğal kaynakların değerini bilmenin ve israfı engellemenin gerekliliğini vurgulayan’ Yalova Milletvekili Temel Coşkun, “çevre, hepimizin evimizin dışındaki ortak yaşam alanımızdır. Öyleyse çevre bizim için çok önemlidir. Dolayısıyla hepimiz aynı zamanda birer çevreciyiz. İnsan hayatı da çok önemli ve değerlidir. Bütün kutsal kitaplar ve peygamberler insana değer vermiş ve temizliğe önem vermiştir. Dünya sadece insan için değil, tüm canlılar için ortak bir yaşam alanıdır.

Yasal düzenlemeler kadar, toplum bilinci, eğitim ve bilgilendirme çalışmaları, yazılı ve görsel basınımız, toplumun tüm kesimleri çevre kirliliğine karşı mücadelesiyle ortak bir sonuç alınabilir. Doğal kaynaklarımızın her geçen gün biraz daha azaldığının, bilinçsizce ve telafisi mümkün olmayacak şekilde tüketildiğinin farkında olmalıyız. Bu tükenişin en büyük müsebbibi de kuşku yok ki yine bizleriz. Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; bu yıl tüm dünyada işlenen çevre teması "Düşün, Ye, Koru" olarak belirlenmiştir.

İsrafın önlenmesi, dünyanın gündeminde yer alarak tüm insanların dikkati çekilmiştir. Çevre duyarlılığı ve çevreye olan hassasiyet, toplumumuzda her geçen gün artmaktadır. Dolayısıyla, biz siyasetçiler olarak bu hassasiyet ve duyarlılığa asla kayıtsız kalamayız. Ancak, aynı duyarlılığı karşılıklı olarak da göstermek durumundayız” dedi. 

Editör: TE Bilişim