Açıklamasında “Değerli öğretmenlerimizin sevgili öğretmenlerimizin gününü kutluyorum, fedakarca icra etmekte oldukları görevlerinde bu gün, haklı gururu yaşıyorlar. Bir meslektaşları ve kardeşleri olarak yılın bir günü değil hayatlarının her gününde yanlarında olduğumu belirtmek istiyorum” diyen Yalova Milletvekili Temel Coşkun, “24 Kasım Öğretmenler gününü öğretmenlerimizin toplumdaki yeri, rolü, önemi ve değerine farkındalık oluşturmak; sorunlarının belirlenmesi ve öğretmeni olması gerekli yüce konuma ulaştırmanın bir vesilesi olarak görmeliyiz ve değerlendirmeliyiz. Öğretmenlerin kendi aralarında bağı kuvvetlendirmesi; öğrencileri ile aralarındaki sevgi, saygı ve dayanışmayı güçlendirmesi için bu önemli günü bir fırsat olarak değerlendirmeliyiz.

Öğretmenlerimizin dünyanın en kutsal ve en eski mesleklerinden olan icra etmekte oldukları görev bilginin üretilmesi, geliştirilmesi ve yarınlara aktarılması sürecinde çok önemli bir role sahiptir. Öğretmenlerimiz değişimin, gelişimin, yenilenmenin ve daha ileri hedeflere doğru yürümenin kültürel ve toplumsal ışığı, geleceğe açılan kapının anahtarı durumundadır. İnsan hayatı adeta eğitim üzerine inşa edilmiştir.

Eğitim, kuru bilginin aktarımından ziyade gönülden gönüle, geçmişten günümüze, bu günden geleceğe bir köprünün inşası, milli ve manevi değerler kutsalında inşa edilen bu köprü üzerinden bilgi ile beraber iyi hasletlerin paylaşımıdır. Bunu hep beraber başaracağız, öğretmenlerimizin gayreti ve katkıları ile geleceğin nesillerini bize yakışır bir şekilde yetiştirmeye devam edeceğiz.

Öğretmenlik mesleği, her şeyden önce bir ideal, gaye ve bir hizmet mesleğidir. Öğretmenler kılavuzdur. İşini ve yolunu bilen kılavuzla yolculuk mutlaka iyi sona erer. Öğretmenlerimiz insanlık tarihinin en önemli ve ölümsüz mesleğine sahiptir. Bireylerin kendi ayakları üzerinde durmasını sağlayan, yaşamları boyunca gerekli ve faydalı bilgileri kazanmalarına yardımcı olan ve toplumun sürekli önünde giden bir gönül erleridir. Bundan dolayı da karşılarına çıkabilecek her türlü zorluklar kendilerini yıldırmayacaktır, yıldırmamalıdır. Bu sebepten öğretmenlerimizi bir kez daha tebrik ediyor, kendilerine görevlerinde başarılar diliyorum.

Yükseköğrenimle birlikte toplam 22 milyon öğrencinin öğrenim gördüğü ülkemizin en büyük kamu kurumu Milli Eğitimdir. Son 10 yılda okullarımızda 205 bin yeni derslik yapılmış, 99 yeni üniversite kurulmuştur. Eğitim camiamızın talepleri ve ihtiyaçları konusunda imkânlar doğrultusunda önemli yenilikler ve yatırımlar istikrarla yapılmaktadır. Teknolojik yenilik ve bilgi çağına uyum günümüzde çok büyük önem arz etmektedir. Bu bağlamda okullarımızın fiziki ve teknolojik donanımlarını revize ediyoruz. Fakat bilimi ve teknolojik yenilikleri ancak öğretmenlerimizin sayesinde faydalı araçlar haline dönüştüreceğiz. Öğrencilerimizi ve eğitim sistemimizi teknolojiyle uyumlu hale dönüştürme çalışmalarımızı hızlandırarak devam ediyoruz. Bu bağlamda en önemlisi okullarımızda 30 bin bilişim sınıfı kurulmuştur. Ortaöğretimde %100, ilköğretimde %98 oranında internet erişimi sağlanmıştır. Ücretsiz ders kitapları için bugüne kadar 3 Milyar TL kaynak aktarılmıştır.

Öğretmenlerimize emanet olan Milli Eğitim Kurumu, yavrularımız, gençlerimiz yani geleceğimiz emin ellerdedir. 11 yılda 450 bin öğretmenin kadro tahsisi gerçekleşmiştir. Ücretli öğretmen sayımız yaklaşık 50 bindir. Yeni göreve başlayan öğretmenlerimizin maaşlarında 12 yılda %350’den fazla artış sağlanmıştır.

Öğretmenlerimizin şu anki maddi imkanları belki istenilen noktada değil, ama düne göre bugün çok daha iyi durumda olduklarını söyleyebiliriz. Her yıl İnşallah gelecek günlerde şartların daha iyileşmesi için gayret göstereceğimizden emin olmanızı isterim. En son hafta sonu kurs ders ücretlerinin iyileştirilmesi için yaptığımız çalışmalarımızla inanıyorum ki önümüzdeki günler bu konuda öğretmenlerimizi az da olsa rahatlatacak bir sonuç çıkacaktır.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu, AK Parti Hükümetleri ve partimiz Milli Eğitime verdiği önem ve önceliği kesintisiz olarak ve giderek artan bir şekilde devam ettirmektedir. AK Parti Hükümetleri döneminde Milli Eğitim Merkezi Bütçeden en büyük payı almıştır. Eğitime büyük önem veriyor, en büyük yatırımı eğitime yapıyoruz. Eğitimdeki hedeflerimizi ve çıtayı her geçen gün daha yükseklere çıkarmak için çalışıyoruz. Eğitimde teknolojiye ve yeniliklere uyum sürecini kararlılıkla sürdürüyoruz. Geçtiğimiz yıllar FATİH projesi kapsamında 63 bin tablet bilgisayar dağıtılmış, bu yıl ise 100 bin tablet dağıtımı gerçekleştirilmiştir. Eğitim öğretim yılı sonuna kadar toplam 625 bin tablet dağıtımını yapmış olmayı hedefliyoruz. 11 yıl önce okullarımızda 19 bin laboratuvar vardı, şu anda 35 bin laboratuvar var. 12 bin kütüphanemiz vardı, şu anda 22 bin kütüphanemiz var. Okullarımıza toplamda 1 milyondan fazla bilgisayar dağıtımı gerçekleştirdik. Önümüzdeki sene boyunca yapacağımız çalışmalarla toplam 350 bin etkileşimli tahta okullarımızda kurulmuş olacak. Eğitimde teknoloji ve ar-ge çalışmalarımız devam ediyor. Araştırma ve geliştirme faaliyetlerine ayrılan kaynağı Cumhuriyetimizin 100'üncü yılı olan 2023'te, gayrisafi milli hasılamızın yüzde 3'üne çıkarmaktır. Bu büyük bir hedeftir. İnşallah bu hedefimizi hep birlikte gerçekleştireceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle  başta mesleğini icra ederken şehit olan öğretmenlerimiz olmak üzere ebediyete intikal etmiş bütün öğretmenlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum. Emekli olan ve mesleklerinden ayrılan öğretmenlerimizin emeklerini saygıyla yâd ediyorum.

Sevgi, emek ve özveri ile yeni nesillere rehberlik eden, okullarını evi ocağı gibi bilen, gören tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü bir kez daha kutluyorum. En büyük ödüllerini yetiştirdikleri bireyleri iyi yerlerde görmek olarak gören öğretmenlerimize aileleri, çalışma arkadaşları, öğrencileri ve öğrenci velileri ile başarı, huzur ve mutluluk diliyorum” dedi.
Editör: TE Bilişim