Ak Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun Ramazan Bayramı dolayısıyla bir basın açıklaması yayınladı.
Açıklamasında ‘bayramlar kardeşlik iklimini, dayanışma ruhunu, birlik ve beraberliğimizi tazeleme günüdür’ diyen Yalova Milletvekili Temel Coşkun, ”Her türlü dayanışma ve yüce duygunun tezahür ettiği, sevgi, barış, dostluk ve kardeşlik duygularının yoğunlaştığı, dargınların barıştığı, kucaklaşmanın yaşandığı bir Ramazan Bayramına daha erişmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Ramazan ayı boyunca iftarlarımızda, sahurlarımızda ve ibadetlerimizde ekmeğimizi, suyumuzu komşularımızla, ihtiyaç sahipleriyle paylaştık; hamdolsun bir Ramazan'ı daha hakkıyla idrak etmemizin ardından bayram sevincine ulaştık. Gönüllerimiz bir yandan bayram coşkusuyla dolarken, diğer yandan dünya üzerinde bayrama buruk gönüllerle giren insanların hüzün ve acılarını da aynı şekilde yüreklerimizde taşıyoruz.
Bayramlarımız milletimiz ve Müslüman âlemi için gerçekten kaynaşma, birlik ve beraberlik fırsatı olmaktadır. Günlük hayatın içerisinden sıyrılıp, sevdiklerimizle birlikte küçük büyük herkese iyi dileklerimizle yaklaşmanın, hoşgörünün hâkim olduğu bayramlarımızın yaşamımızda apayrı bir yeri vardır. Bayramlarımız, kırgınlıkların unutulup, dostluk ve sevgiyle gönüllerin birbirine yakınlaştığı, akrabalık ve dostluk ilişkilerinde eksiklik ve noksanlıkların giderilmesinde önemli bir fırsat olan karşılıklı sevgi ve saygının geliştiği müstesna günlerdir. Kültürümüzün gereği küçüklerin sevindirildiği, büyüklerin ziyaret edilip hatırlandığı önemli zamanlardır. Bu vesile ile birlik, beraberlik, kardeşlik, sevgi, hoşgörü, vefa ve hatır duygularını önce milletimizle yaşamalı ve sonra tüm İslam Âlemi olarak bir kez daha yaşamalı ve yaşatmalıyız. Ancak bu sayede toplumsal sorunlarımızın ve İslam Âlemi olarak yaşadığımız sıkıntıların üstesinden gelebiliriz.
Doğu ile Batı'yı, Kuzey ile Güney'i birbirine kardeş gören, eşit gören, kaynaştıran bir medeniyetin mirasçılarıyız. Mensubu olduğumuz medeniyet, nerede zulme uğrayan bir insan, bir halk varsa, onlarla, o mazlumlarla dayanışma içinde olmayı; onların elinden tutmayı, onların yardımına koşmayı esas almıştır. Millet olarak bizler, gücümüzü medeniyetimizin değerlerinden; adaletten ve haktan alıyoruz. Çeşitli coğrafyalarda Müslümanlara yapılan zulüm işkence ve katliamın bu bayram vesilesi ile sona ermesini Yüce Rabbimden niyaz ediyorum. Savaşın ortasında bayramı idrak edecek olan Müslüman kardeşlerimizin olduğunu unutmayalım. İslam dünyasında yaşanan acı ve sıkıntıların bir an önce son bulmasını; huzur, barış ve kardeşliğin hâkim olması için mübarek Ramazan Bayramı vesilesi ile bir kez daha dua edelim. 
Bu duygu ve düşüncelerle aziz milletimizin Ramazan Bayramını tebrik ediyorum. Bayramın tüm hanelere, tüm gönüllere, ülkemize, İslam dünyasına ve insanlığa, huzur, saadet, selamet getirmesi temennisiyle tüm hemşerilerimin ramazan bayramını tebrik ediyor, sağlık, mutluluk ve huzur içerisinde hep beraber nice bayramlara erişmeyi diliyorum” dedi.
Editör: TE Bilişim