Bu olayın yaşanmaması gerekirdi. Yalova’da da az rastlanan bir olay. Ama yaşanmış. Olayın sorumluları, suçluları, failleri ortaya çıkacaktır ve çıkarılacaktır. Ondan sonra da gerekli işlemler yapılacaktır” diye konuştu.

 

Milletvekili Coşkun, “Hepimizi üzen bir olay”

 

Bu konuda çok fazla konuşmanın faydalı olacağını düşünmediğini ifade eden Coşkun, “Baştan bir defa müessif bir olay, hepimizi üzen bir olaydır. Böyle bir olayın şehrimizde yaşanmasından dolayı hepimiz son derece üzgünüz. Olayın nasıl olduğu, ne şekilde gerçekleştiği konusunu bilemiyoruz. Hiçbirimiz olayı yaşamadık. Ben aynı gün Ankara’dan emniyet müdürüyle konuştum. Olayı çok yakından takip ettim. Bu, basit bir olay değil. Yaşanması istenmeyen bir olay yaşanmış. Biber gazının emniyet ona sıkılmadığını söyledi. Başka bir mekâna gittiğinde orada beyin kanaması olayı olup, neticede Allah rahmet eylesin, gitti. Şimdi tabi bunun bir faili var mı, yoksa böyle bir hengamede rahmetlinin kendisinden kaynaklanan bir rahatsızlığı o anda mı zuhur etti veya bir beyin kanaması mı geçirdi. Bu nedir Adli Tıbbın incelemesinin ardından çıkacak bir şey. Olayı çok körüklemenin bir faydası yok. Bir defa yanlış yapan varsa o mutlaka cezalandırılmalı. Bilmeden konuşmanın faydası yok” dedi.

 

“Olayın iki boyutu var”

 

Olayın iki boyutunun olduğunu, adli ve idari soruşturmanın başlatıldığını belirten Coşkun, “Sayın Valimiz hemen bakanlıktan müfettiş istedi. Adli soruşturması ve rahmetliyle ilgili tetkikler de yapılıyor. Bunlar ortaya çıktıktan sonra tabi ki polisin bir hatası, kusuru varsa oda ortaya çıkacak. Birçok olayda olduğu gibi emniyetimizi, güvenliğimizi sağlayan, hepimiz için gerekli olan bu teşkilatımızı her konuda sıkıştırma ve yıpratmanın doğru olmadığını düşünüyorum. Son zamanlarda Emniyetin üzerine böyle bir gidiş var. Yalova’da bu çok az yaşanan bir olay. Polisin bu tavırlarını çok sıkıştığı zaman kendini koruma anlamında yasaların verdiği bu yetkileri kullanma anlamında biz ciddi bir yüklenme yapıyoruz. Yalova’da yaşanan bu olayla ilgili net konuşmamak lazım. Çıkacak sonuçlara göre ne gerekiyorsa yapılacak. Kimin bir ihmali, kusuru varsa bu karşılıksız kalmaz. Ben iktidar partisi milletvekili olarak söylüyorum, bir can her şeyin üzerindedir. Yaşanmaması gönül arzu ederdi. Ama yaşanmıştır. Olayın sorumluları, suçluları, failleri ortaya çıkacaktır ve çıkarılacaktır. Ondan sonra da gerekli işlemler yapılacaktır” diye konuştu.

 

 

 

Editör: TE Bilişim