Coşkun, “Çiftlikköy Sağlık Ocağı hakkındaki iddialar araştırılıyor. Kim olursa olsun, hiç kimseye devletin olanaklarını kullanarak kişisel beklentiler doğrultusunda çalışma yapamaz” dedi.  Basına verilen kahvaltılı toplantıda Milletvekili Coşkun Yalova’nın geleceğinde temiz yatırımlar ve bacasız sanayi olmasını istediklerini ama bunu isterken yatırımcıların da ürkütülmemesi gerektiğini dile getirdi. Ancak Coşkun Vopak sürecinin durduğunu, taşocaklarıyla ilgili tepkilere hak verdiğini belirtirken, basın mensuplarının termik santralin deneme izninin ne zaman sona ereceği ve süreçle ilgili soruları ise yanıtsız bırakmayı tercih etti. İl Başkanı Pehlivan ise, Yalova Belediye Başkanı Koçal’ı belediyenin proje ve yatırımlarını tanıttığı broşür üzerinden eleştirdi.

AKP’liler, Yalova basını ile kahvaltıda bir araya geldi

AKP Yalova Milletvekili Temel Coşkun ve İl Başkanı Mustafa Pehlivan, il teşkilatının da katılımıyla Uygulama Oteli’nde düzenlenen kahvaltılı basın toplantısında Yalova gündemine dair açıklamalarda bulunarak gazetecilerin sorularını yanıtladı.  Toplantıya AKP Merkez İlçe Başkanı Ömer Aslan, Kadın Kolu Başkanı Melek Dedecan, Gençlik Kolu Başkanı Tolga Temel ve İl Genel Meclis Başkanı Ali Rıza Alkış’ın yanı sıra Altınova, Çiftlikköy, Termal, Çınarcık ve Armutlu ilçe başkanları da katıldı.

 “Bu kansızların sonu inşallah gelecektir”

Sözlerine son günlerde artan terör saldırılarını konu ederek başlayan Milletvekili Temel Coşkun, “Son günlerde hepimizi derinden üzen arka arkaya verdiğimiz şehitlere Allah’tan rahmet diliyorum. Tabi bu olay milliet olarak hepimizin yüreğini dağlıyor hepimizi üzüyor. Yalova’da yaşayan insanlar olarak belki en fazla huzuru olan bir şehirde yaşıyoruz. Ama ülkede yaşananlardan dolayı hepimiz üzülüyoruz. Neticede bu bir beladır, ben bu belanın bu terörün biteceğine inanıyorum. O noktada da gereken tedbirler alındı. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz karış karış dağları dolaşıyor. Bu şer odağının, bu musibetin, bu kansızların, bu insanlıktan nasibini almamış güruhun inşallah sonu gelecektir. Tarih bunun örnekleriyle doludur. Her dönemde, her asırda, her devirde; her ülkenin, her milletin dönem dönem yaşadığı şeyleri biz şimdi farklı bir biçimde uzun zamandır yaşıyoruz. Ama Türkiye güçlendikçe bu bela daha da karşımıza çıkıyor, artıyor. Bundan da herhalde birşeyler anlıyoruz.  Güçlenen, bölgesinde ve dünyada söz sahibi bir ülkeyi de herhalde birçokları istemese gerek diye düşünüyoruz.

“Yeni yatırımcılar Yalova’da”

Coşkun, “Bizim temel sıkıntılarımız var Yalova’da. Coğrafi yönden, arazi yönünden yatırımcılara çok çeşitli alternatif sunmada sıkıntılarımız var. Ama Yalova’yı yatırımcıların gelmesi açısından caydırıcı bir il de yapmamalıyız. Temiz yatırıma her zaman kucağımızı açıyoruz, rekabeti her zaman önemsiyoruz ve bu anlayışla sırada bekleyen veya altyapı çalışması yapan yatırımcılarımız var. Onları şimdi söylemek ham bir bilgi olduğu için çok fazla doğru olmayabilir ama bazı yatırımcılarımız da önemli mesafeler aldı. Önümüzdeki günlerde onların da son durumunu sizlerle paylaşmış oluruz.  Türkiyede biz kişi başına gelirde çok iddialı bir yerdeyiz. Yalova hakikaten gelişmekte hızlı yürüyen illerden birisi. Yalova’da görünmeyen şeyler var ki kişi başına 34 bin TL gibi bir rakam var. Bolu’nun da ilk sırada olması enteresan. Kocaeli 2.sırada sanayi merkezi olarak normal. Bu durum Yalova’nın dikkat çeken, yatırım alan, ilgi çeken bir il olduğunu gösteriyor. O bakımdan bu bilgi  de önemli” diye konuştu.

Coşkun termik santralin t’sinden söz etmedi

AKP Yalova Milletvekili Temel Coşkun, VOPAK kimyasal depolama terminali projesinin son durumu, Aksa kömür yakıtlı termik santralinin geçici deneme izninin ne zaman sona ereceği ve Paşakent’teki taşocaklarıyla ilgili vatandaşların tepkileri konusundaki soruları yanıtladı. Coşkun, termik santralle ilgili süreçler hakkında tek kelime etmezken, VOPAK ve taşocaklarıyla ilgili konuştu. Yalova’nın güzelliğinin ve doğasının bozulmamasını çok istediğini kaydeden Coşkun, “VOPAK şimdi sessiz kaldı. Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Süreci durdu, planlar iptal edildi. Ben bunları söylediğimde birileri belge istedi, sözüm ona siyaset yapıyorum diyenler, hangi bilgiyi paylaşıyor. Seçilmiş olan herkesin bu ilde görevi vardır. Benim en çok üzüldüğüm noktalardan biridir bu. Biz o işten teşekkür beklerken belgeyi de gösterdik, ne oldu sonra? Sustular. Bant mesafesi ile ilgili İl Genel Meclis Başkanımız açıkladı. Yapmamız gereken herşeyi yaptık. Şimdi VOPAK sessiz. Bana göre de böyle durmasınlar. Ama bir görüşmeyi paylaşayım sizle, Ankara’ya gittiğimde genel müdürle görüştük, şu an bir gelişme yok, dedi. Birşeyler yapacak ama temenni ederim ki güzel bir şey olsun. Taşocakları konusunu çok yakından takip edemedim, çok fazla bilgim yok. Bu tepkileri görüyorum. Bende taşocaklarının ikamet merkezlerinin yakınında olmasını doğru bulmuyorum ve karşı çıkıyorum. Ama bunlara ruhsat veren birimler var. Onların da duyarlı olması lazım. Sağlığı tehdit ettiğine ve doğru olmadığına inanıyorum. Ama heryer için taş, mıcır, kum da lazım. Köprü inşaatı var, bunlara da ihtiyaç var. Şu an Türkiye’nin en büyük inşaatı bizim bölgemizde. Bunu gözardı etmemek lazım” dedi.

Pehlivan, “Çağdaş bir ülkede gazetecilerin çekip gitmesi lazım”

AKP İl Başkanı Mustafa Pehlivan ise konuşmasında Koçal’ı eleştirdi. Pehlivan, “Geçenlerde çok üzüldüğüm bir olay oldu bir basın mensubumuza ‘o kemik senin mi’ ifadesi kullanılmıştır, bu çok ağır bir itham.  Eğer çağdaş bir ülkede olsa, çünkü görüyoruz, gazeteciler fotoğraf makinalarını bırakıp çekip giderler oradan. Çünkü kemikle kimlerin beslendiğini biliyoruz. Daha dostane olması gerekiyor kızdığımız oluyor bazen birbirimize ama bu sitemlerimiz şahsi işlerimizden dolayı değil siyasidir. Bakış açısı farklılığından kaynaklanabilir. Dolasıyla her türlü şeyi konuşabiliriz burada.  Bizim siyaseten yaptığımız hatalar varsa bizi uyaracaksınız tabi hatta basın yoluyla buna saygı duyarız tabi doğru habercilik önemli. Her konuda her alanda merak ettiğimiz her konuyu soracağız. Esas şehrin geleceği ile ilgili düzgün davranabilecekmiyiz bunlar çok önemli. Aşırı nüfus patlaması aşırı sanayi patlaması şehrin geleceğini nasıl etkiler. Demografik yapı nasıl değişecek yalovada bu çok önemli. Körfez köprüsüyle birlikte istanbul gibi büyük bir metropolün yalovaya yaklaşması nasıl etkileyecek. Eğer planlamasız bir şekilde bu noktaya gelirsek nasıl olur, bunlar hep kaygılandırıyor. Bu şehirle ilgili kaygı duyuyorsanız eğer Yalovalısınız, yalova çocuğu olmak bu anlama geliyor bence” dedi.

Belediyeye proje tanıtımı broşüründen eleştiri

Ardından yanında getirdiği Yalova Belediyesi’nin yatırım ve projelerini tanıttığı broşürü gazetecilere gösteren Pehlivan, burada yer alan bilgiler için, “Bunlar proje falan değil” diye konuştu. Pehlivan “Organik ulaşım çağdaş bir uygulama, eleştirilecek yönleri de var ama bekleyip görmek lazım. Otoparklar sadece park sorununu çözer, trafik sorununu çözmez. Bunu uzmanlar söylüyor. Şehrimizde park değil ulaşım sorunu var. Onunla ilgili alternatif çevre yolu yapıyorlar, geçici bir çözümdür. Esas çözümü hükümetimiz getiriyor, Karayolları’nın çevre yolu projesi var. Bu alternatif yol ise belki 2 yıl sonra ortadan kalkacak” diye konuştu.  Kent Müzesi’nin Yalova Belediyesi’nin bir yatırımı gibi sunulduğunu oysa bunun bütçesinin İl Özel İdaresi tarafından karşılandığını söyleyen Pehlivan, “Bu proje doğrudur yanlıştır tartışılır ama bunun belediyenin hizmeti gibi gösterilmesi yanlış. Çocuk Tiyatrosu, Kağıt Müzesi bunlar olumlu projeler. Yapay resif projesi de uzun zamandır balıkçıların istediği bir proje. Ama bunu MARKA koordine ediyor, belediyenin tek ilişkisi Yeşil Körfez Su Birliği Başkanı Salih Kocabaş’ın proje koordinatörü olarak ücretli olarak buna hizmet ediyor olması” diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim