Kent merkezinin ortasında kalan Atatürk ilk ve ortaokulunun tekli eğitime geçmesi için ikinci bir okulun yapılmasının planlandığı Cengiz Koçal Caddesi üzerinde ki Meteoroloji Müdürlüğü’nün bulunduğu arsanın yeşil alandan eğitim alanına dönüştürülmesi ve buraya okul binası yapılmasının plan değişikliğinin bugün Yalova Belediye Meclisi’nde görüşülmesi bekleniyor.
Adalet ve Kalkınma Partisinin talebi ile görüşülmesi istenen plan değişikliğine Belediye Başkanı Vefa Salman’ın karşı çıkmasına rağmen Belediye Meclis üyelerinde sayısal üstünlüğü bulunan Adalet ve Kalkınma Partisinin bu değişikliğe onay vermesi de beklentiler arasında.
Yalova Kent merkezinde denizin doldurularak yeşil alan kazanılmaya çalışmasıyla bile çelişen ve kent merkezinde zaten çok az olan park ve yeşil alanlardan biri olarak Süleyman Bey mahallesi içindeki söz konusu parsel deki yeşil alan  planlamasının ise Atatürk Merkez Araştırma Enstitüsü arazisi içine kaydırılması düşünülüyor.
Eğitim alanları çağdaş kent planlamalarında genellikle kent merkezi dışına kaydırılmakta iken Yalova’nın sıkışan Kent merkezine böyle bir okul planlamasının yapılması haklı bir gerekçe olarak görülmüyor.
Atatürk Okulu’nun yarattığı olumsuzluk ve sıkıntılar bu kadar göz önünde iken kent merkezini hele hele Yalova’nın ana girişi sayılacak caddesi üzerine ve İDO iskelesi karşısına böyle bir planlama ile okul konulması çözüm değil sorun getirecektir. Atatürk okulunun bulunduğu yerden taşınması yıllardır konuşulan bir gerçek iken 3-5 oy uğruna yıllarca çözülemeyecek yeni bir sorun Yalova’nın önüne konulmakta Yalova’nın orta yerine yeni bir sorunu sayısal çoğunluk bende diyerek istediğini yapma anlayışı acı bir şekilde Yalova’nın sahipsizliğini ortaya koymaktadır.
Yapılmak istenen planlama yanlıştır ve sakıncaları fazladır. Sıkıntıları yıllar sonra değil bina kullanılmaya başladığında ortaya çıkacaktır. Böylesine net bir görüntüyü görememek ,yöneticilik adına da bir zaaftır.
Haber-yorum: Hayri Tezcan.

Editör: TE Bilişim