DSİ İzmit Şube Müdürü Kürşat Yıldız, Altınova Çukurköy Göleti’nin yapımının 2012 ek yatırım programına alındığını kaydederek, ihale çalışmalarının tamamlanmasının ardından ihalenin yapılıp çalışmalara hızlı bir şekilde başlanacağını söyledi.

 

Ortaburun Göleti sulama projesi sürüyor

 

Çınarcık Ortaburun Göleti için sulama çalışmasının devam ettiğini de sözlerine ekleyen Yıldız, Koru, Çalıca ve Ortaburun bölgesinde yaklaşık bin 500 hektarlık bir alanın sulamasına yönelik bu projenin ihalesinin de önceki günlerde yapıldığını, çalışmaların 2013’ün başında tamamlanmasının öngörüldüğünü belirtti.

 

Yalova dereleri master planı yapılıyor

 

DSİ’nin ihale aşamasında iki adet işinin olduğunu kaydeden Yıldız, bunların Armutlu Sarpdere ve Yumrudere göletlerinin sulama projeleri olduğunu, bu iki işin de tek ihaleyle yapılacağını söyledi. Yıldız, “Her iki göletle bin 500 dönüm alanın sulanmasını hedefliyoruz. Yalova ili dereleriyle ilgili master plan çalışmasına da başlıyoruz. Derelerin mevcut durumu tespit edilerek hazırlıklar tamamlandığında ihaleye çıkılacak. Kaytazdere ve Karacakaya göletleri için ise ön inceleme sürüyor” diye konuştu.

 

Editör: TE Bilişim