Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Yalova İl Teşkilatı 6. olağan İl Kongresi'ne katıldı. Erdoğan burada 2019 seçimlerinde Yalova Belediyesi başta olmak üzere kaybedilen tüm belediyeleri geri alacaklarını dile getirdi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Fikri Işık ve Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ile birlikte Yalova'ya geldi. Helikopterle Atatürk Stadyumuna inen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan burada protokolün de hazır bulunduğu resmi törenle karşılandı. Tören kıtasını selamlayan Erdoğan daha sonra salon dışında kendisini bekleyen vatandaşlara hitap etti. Erdoğan burada Yalova 2019 seçimlerine işaret ederek, "Bugün Yalova'da yeni yönetimimizi belirleyerek 2019 seçimlerine bu yönetimle gideceğiz. Biz bu kente aşığız. Yalova'yı da Yalovalıları da Allah için seviyoruz. Bu kente 15 yılda 4 milyar TL'lik hizmet yaptık. Toplu konuttan, bölünmüş yola, sağlık tesislerinden spor tesislerine kadar çok sayıda tesisi ilimize kazandırdık. Önümüzde 2019 seçimleri var. Bu seçimlerde Yalova Belediyesi başta olmak üzere kaybedilen tüm belediyeleri geri alacağız. Zaten asırlık çınar ağaçlarını kesenlerle bir yere varılamaz. Onlarla bizim aramızdaki fark bu. Onlar keserler biz donatırız. CHP ve AK Parti arasındaki fark bu" dedi.

Erdoğan, eğitim, sağlık ve ulaşım alanında yaptıkları hizmetleri anlatarak, “Bize hizmet yarışında engel olmak isteyenler netice alamadılar. 4 temel taş üzerinde Türkiye’yi yükselteceğiz dedik. Eğitim, sağlık, adalet, emniyetti. Ulaşım bunun üzerine ilave oldu. Enerji bunun üzerine ilave oldu. Turizm de aldı başını gidiyor. Daha iyi günler de geliyor. 110 üniversitesi olan bir Türkiye var. Sürekli her yıl aldığımız öğretmenlere baktığımızda geçmişle mukayese edilmeyecek artış var. Bu adımları atarken hala yalan yanlış her şeyi söyleyenler var. Ama bizim bir şeye ihtiyacımız var. Siz Rabia’yı unutmayacağız. Bu çok önemli. Rabia’da ne var? Tek millet. Türk’üyle, Kürt’üyle, Laz’ıyla, Çerkez’i, Abaza’sı, Arnavut’u ile tek millet. 80 milyon. Tek Bayrak. Eğer bir toprak uğrunda ölen yoksa vatan olamaz. Bu topraklar uğrunda ölenler olduğu için biz 780 bin metrekareyi vatan yaptık. Bazı soysuzlar çıkmış parsellemek istiyorlar. Ne oldu? Bir hafta içinde yüzlerce terörist öldürüldü. Bu ülkeyi bölmek isteyenlere, askerimiz polisimiz, güvenlik güçlerimiz, jandarmamız Tendürek’te, Gabar’da, CUdi’de, Kandil’de Bester Dereler’de F16 olup, onları açtıkları çukurlara gömdüler. Zira bu milletin huzurunu kaçıramayacaklar. İşte ibre artık onların aleyhine döndü. Şimdi onlar kaçıyor, biz kovalıyoruz. Kaçacaklar ve kovalamaya devam edeceğiz. Bu milletin huzuruna kimse müdahale edemez” dedi.
  “Hâlâ bu yoldan dönmeyecek misiniz?”
Erdoğan buradaki konuşmasının ardından kongrenin yapıldığı 90. Yıl Spor Salonu'na geçti. Alkışlar ve tezahüratlarla karşılanan Erdoğan, partilileri selamladı. Burada da konuşan Erdoğan, “Kimse kalkıp, paralel devletmiş, yok şu devletmiş. O zaman neredesin? Pensilvanya’da ne işin var? Yoksa sana orada mı bir yer açtılar? Evet orada bir 400 dönüm yer tahsis ettiler beyefendiye. Utanmadan, sıkılmadan oradan hala talimatlar yağdırıyor. Ben şimdi buradan sesleniyorum. Tabanı ibadet, ortası ticaret, tavanı ihanet olan bu yapı; bu yapının içerisinde yer alan vatandaşlarıma, kardeşlerime sesleniyorum: Hala bu yoldan dönmeyecek misiniz? Bak şunu açık söylüyorum; acırsanız acınacak hale gelirsiniz. Şu anda içeride binlerce kişi var. Kusura bakmasınlar, bazı önümüzü kesiyorlar; haksızlık oldu... O da olmuş olabilir. Doğrudur. Ama biz üzerine, üzerine gidiyoruz. Varsa haksızlık, onları da tekrar yargı tahliye ediyor. Biz eğer bu alçakların, bu kahpelerin 15 Temmuz gecesi, bunların üzerine üzerine gitmeseydik bu kardeşiniz huzurunuzda olmayacaktı. Ama onlar bir şeyi bilmiyorlardı. Bilmedikleri neydi? Allah’ın rahmetinden ümidinizi kesmeyiniz. Biz Rabbimizin rahmetinden ümidimizi kesmedik. Üzerine üzerine gittik. 16 saatte ibre tersine döndü” diye konuştu.

  “Asırlık ağaçları kesenlerle bir yere gidilmez”

  Önümüzde Mart’a kadar 14 ay kaldı. 14 ay sonra yerel seçimler var. Şu yerel seçimlerde hedef, önce Yalova’yı gerçek sahiplerine emanet etmek. Böyle asırlık ağaçları kesenlerle, asırlık ağaçları idam edenlerle bir yere gidilmez. Bunlarda çevrecilik diye bir şey yok. Yeşile saygı diye bir şey yok. Onun için de gereken dersi inşallah 2019 Mart’ında vermek için hazır mıyız? Ama ana kademe, kadın kolları, gençlik kolları kapı kapı dolaşmaya var mıyız? 3,5 milyon genç oy kullanacak. Bunların çoğu 16 yıl önce bu ülkede durum neydi bilmiyor. Bunları anlatıp çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdüreceğiz. Ben inanıyorum ki, Mart 2019’un ardından Kasım 2019 cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi seçimlerinde hep beraber omuz omuza kazanacağız” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun avuç dolusu sahte evrak sallamakla kendisine ve ailesine leke süremeyeceğini belirterek, "Yargıda hesabını vereceksin. Geliyor, gün yaklaşıyor. İnşallah yargıda hesabını vereceği gibi, bundan sonra atacağı iftiraların boynuna nasıl dolanacağını görecek" dedi. Erdoğan, FETÖ'nün verdiği sahte evrakları sallayan Kemal Kılıçdaroğlu'nun tongaya düştüğünün altını çizerken, iddialarını ispatlaması halinde kendisinin siyaseti bırakacağını, aynı onurlu tavrı da Kemal Kılıçdaroğlu'ndan beklediğini ifade etti. 

CHP'yi 'ana hıyanet' olarak nitelendiren Erdoğan şunları söyledi: "Ana hıyanet bunları hiçbirini görmüyor” diyen Erdoğan, "Gel bir Osman Gazi’den, Yavuz Sultan Selim, Avrasya’dan geç. Yoksa biz görmediğimizde mi geçiyor? Ne yapıyor bilmiyorum. Bunları kimler yaptı bir gör. Bu köprülerin fiyatını açıklamadınız diyor. Hastanelerin fiyatını açıklamıyorsunuz diyor. Kaynak çeşitlendirme nedir, ekonomide bunu bilmeyecek kadar cahil bu adam. Cebinizdeki parayı harcamak gayet kolaydır. Aslolan, biz geldiğimizde kasa tam takır. Böyleydi. Ne yapacağız? Bir şeyler ortaya koymamız lazım. Ne yaptık? Dedik ki giyotin sistemi. Kamu özel ortaklığı. Tüm bunları devreye sokarak hastaneleri böyle yaptık. Biz zamanı sattık. Eskiler ne demiş, vakit nakittir. Vakti, zamanı nakde dönüştürdük. Hastane mi yapıyor? Dedik ki al 10-15 yıllığına. İhaleyi böyle yaptık. Köprü de aynı şekilde. Yine zamanı, 15-20 yıl neyse, böyle yaptık. Bunların kafası basmaz, anlamaz. Biz mankafa kime dedik? Mankafa kime deriz biliyorsunuz değil mi? Siz anlıyorsunuz zaten. Nereden aklına geldi başkan. Man adadan aklıma geldi. Sağlıkta 3 bin 500 üzerinde yeni hastane açtık. En modern cihazlarla donatarak sağlık çalışanların sayısına 513 bin ilave yaptık" diye konuştu.
  "Sahte evrakları sallamakla Erdoğan ve ailesine leke süremezsin"
  Konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yüklenen Erdoğan, "Ey Kılıçdaroğlu, sen bu ülkede SSK Genel Müdürlüğü yaptın. SSK Genel Müdürlüğü yaptığın zaman bu hastanelerin hali neydi? Savaş Ay güzel bir program yapmıştı. O yaptığı programda hastanelerin rezaletini ortaya koyuyordu. Halk hastanelerde kuyrukta sefalet içindeydik. Kullanılan galoşları tekrar satıyorlardı. Kuyruğa gir, sıra gelmez. O çileleri çektik. Yaşadık. Beyefendi kendi 1 yaşındaki torununu sigortalı yapmanın gayreti içine girdi. 14-15 yaşındaki oğlunu SSK’lı yapmanın gayreti içine girdi. Şimdi diyor ki, Samsun’daki şu yavru ölmüş. Neden ölmüş? Zaten sana onun cevabını veriyorlar. Benim milletim nerede neyin olduğunu gayet iyi biliyor. Sen bir yaşındaki torununu nasıl SSK’lı yaptın? 15 yaşındaki çocuğunu nasıl SSK’lı yaptın, bunların hesabını ver. Avuç dolusu sahte evraklar sallamakla sen kalkıp da Tayyip Erdoğan ve ailesine leke süremezsin. Yargıda hesabını vereceksin. Geliyor. Gün yaklaşıyor. İnşallah yargıda hesabını vereceği gibi, bundan sonra atacağı iftiraların boynuna nasıl dolanacağını görecek" dedi.
  "FETÖ takımı tongaya düşürdü"
  Erdoğan, "Yakınlarımın bir adada hesabı varmış. Yok böyle bir şey. A'dan Z'ye hepsi yalan. Ne söylediysem adam cevabını veremiyor. 'Siyaseti de bırakacağım' dedim. İspatlayamazsan aynı onurlu tavrı senden de bekiyorum. 'Bırakacak mısın' dedim. Daha ne diyeyim. İspatla. Nerede böyle bir hesap? İspatla. Yok. Anlaşıldı ki yine bunları FETÖ takımı tongaya düşürdü. Hiç alakası olmayan tamamı uydurma kağıtlarla ana hıyanetin başındaki zatı bir kez daha ortaya sürdüler. Yalanlar ortaya çıktı. Karşı taraftan ses yok. Biz milletimize gerçekleri anlatmayı sürdüreceğiz. Sadece iftiralara cevap vermekle yetinmeyeceğiz. Gelecekte nasıl bir Türkiye hayal ettiğimizi 2053 ve 2071 vizyonlarımızı nasıl oluşturacağımızı anlatacağız. Teşkilat mensuplarımız bunları yaptıklarında milletimizin kulağı ve kalbinin onlarla değil; bizimle olduğunu çok daha iyi görecekler. Bizim Rabiamız tek başına onların tüm yalanlarını yerle yeksan etmeye yeter" diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kudüs’e uzanan eli İstanbul’a uzanmış sayacaklarını söyledi. 
  AK Parti Yalova il teşkilatının kongresinde konuşan Erdoğan, “Bizim, Kudüs’ün mahremiyetine saldırı olduğunda, Filistinli kardeşlerimiz saldırıya uğradığında, pek çok ülkenin yaptığı gibi olup bitenlere sırtımızı dönme hakkımız yok. Aynı durum Balkanlar’dan Kafkaslar’a, Türkistan’dan Arakan’a kadar mazlumların yükseldiği her yer için geçerlidir.  Bizim bunların hiç birine sırtımızı dönme hakkımızın olmadığını biliyoruz. Bu kardeşlerimizin yardımına koştuğumuzda ister istemez birilerinin ayağına basıyor planlarını bozuyoruz” dedi.
  “Kudüs’e uzanan her eli İstanbul’a uzanmış sayarız”
  Kudüs’e uzanan eli İstanbul’a uzanmış saydıklarının altını çizen Erdoğan, “Biz İsrail istemiyor diye Filistin’in, Kudüs’ün hakkını savunmaktan vazgeçmeyeceğiz. Biz Amerika’nın başka hesapları var diye Suriye’de bir terör devleti kurulmasına izin vermeyeceğiz. Biz Irak’ın mezhep ve köken temelli bölünmesine seyirci kalmayacağız. Biz Avrupa Birliği’nin, NATO’nun, bir başka gücün ülkemiz ve milletimizi istiskal etme anlamına gelecek tavırlarına asla sessiz ve seyirci kalmayacağız. Dün Bosna’da nasıl kardeşlerimizin yanında yer aldıysak, dün Kafkasya’daki kardeşlerimizin mücadelesine nasıl destek verdiysek, dünyanın her köşesindeki kardeşimizi yalnız bırakmadıysak, bugün de çok daha güçlü ve kararlı şekilde bunu yapıyoruz ve yapacağız. Ecdadımızın emaneti olan bu vakur duruştan asla vazgeçmeyeceğiz. Bugün hala sizin Suriye, Irak, Kudüs’te ne işiniz var diyenler varsa, bunlar Türkiye’nin ne olduğundan da, tarihlerinden de haberleri olmayan gafillerdir. Bu coğrafyalar, buralarda yaşayan toplumlar, fiziki sınırlarımızın dışında olabilirler. Gönül sınırlarımızın tam ortasındadır. Onun için Kudüs’e uzanan her eli İstanbul’a uzanmış sayarız” diye konuştu.

  “Tek vücut gibiyiz”

  Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

  “Bir insan, vücudunun bir yeri zarar gördüğünde ne hissederse, biz de bu bölgede, bu coğrafyada her birindeki acıları yüreğimizde hissederiz. Bu, asla herhangi bir devletin toprağı, egemenliğinde gözümüz olduğu anlamına gelmiyor. Biz hepsinin egemenlik haklarına saygılıyız. Bu devletlerin oradaki kardeşlerimizin haklarına saygılı olmasıdır. Türkiye’nin Kudüs tavrı açık ve nettir. Biz Kudüs’te bu şehrin tarihine, inançlar ve halklar için taşıdığı öneme uygun hareket edilmesini istiyoruz. Mescid-i Aksa’ya kimse dokunmasın istiyoruz. Orası bizim ilk kıblemizdir. Bu bölgede Hristiyanların da hakları var, dolayısıyla buraya müdahale edilmemelidir. Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımak, bu ülkenin Filistinlilere ve Kudüs’ü ziyarete gelen herkese uyguladığı devlet terörünü ödüllendirmek demektir”.
Haritayla İsrail’in adım adım işgal sürecini anlattı
 Ekranda Filistin haritasıyla açıklama yapan Erdoğan, “Arkadaşlar, özellikle haritalarımızı devreye sokun bakalım. Şu gördüğünüz en baştaki harita, 1937 haritasıdır. Yüzde yüzü Filistin. 1937’nin ikinci hamlesinde müdahale ediyorlar, yüzde 80’e düşüyor. İsrail sızdı. Giriyor. 1947 yılında Filistin’i ne hale getirdiler. Bunu kim yaptı? Birleşmiş Milletler. Kurt-kuzu hikayesi. Kurt böldü, parçaladı, bu hale getirdi. 1967 yılında Filistin yüzde 44’ten yüzde 22’ye düştü. Bugünkü hale geliyoruz. Filistin yüzde 12’ye düştü. Ya biz ağlamayacağız da kim ağlayacak? Hâlâ İsrail’i nasıl oluyor da haklı gösteriyorsun. Buranın hesabını soracağız. Biz şu anda son sözü söylemedik. İşte burada, bakıyorsunuz, 1947’de İsrail neyse, şimdi aynen Filistin o hale geldi.
 “BM gerekeni yapmıyorsa hukuk içinde ilgili mercileri zorlayacağız”
Adaletin tecellisini istediklerini ifade eden Erdoğan, “Eğer adaletse, biz adaletin tecellisini istiyoruz. Diyoruz ki, Birleşmiş Milletler, BM Güvenlik Konseyi, ne gerekiyorsa yapacaksınız. Yapmıyorsanız biz de hukuk içinde gerekeni yapmak için ilgili mercileri zorlayacağız. Şu hale bakın, tabloyu görüyorsunuz. İsrail için devlet terörü estiren bir ülke diyorum. Şu çocuk 14 yaşında bir genç, adı Cüneydi. 20 tane terörist İsrail askeri; bakın o yavruyu tekme tokat, ağzını burnunu kan revan içinde bırakarak sürüklüyor. Sadece bu değil. Ufak yavru, annesinin kucağında Annesinin kucağındaki yavruyu bile o haliyle götürüyorlar. Silah dipçikleriyle annesini dövüyorlar. Şu da down sendormlu yavru. Şuna bile zulmediyorlar.Ey Amerika, Ey Trump! Sen bunları görmüyor musun? Lafa geldiği zaman bakıyorsunuz ki, biz şöyle böyle destek veriyoruz, yardım yapıyoruz. Hangi yardım ya? Siyonist anlayışın uygulamasıdır. Başka türlü izah edilemez. Kadın, çocuk, yaşlı, engelli demeden, ellerinde silah olmayan, kafes kurmuşlar, o kafeslere yavruları doldurdular. Kafeslerin içinde çocuklar var. Bunu yapan kim? İsrail. Buna göz yuman başta Amerika. Ellerinde silah olmayan çıplak ellere, masum insanlara karşı İsrail askerlerinin yaptıkları insanlık dışı muamelenin hiçbir izahı yoktur. Şayet bu görüntüler İsrail yerine dünyanın başka bir yerinden gelseydi, dünyayı o devletin başına yıkarlardı. Hele hele Türkiye’de böyle bir görüntü yansımış olsaydı batı medyası günlerce ekranlarından, manşetlerinden eksik etmezdi. Neredesiniz şimdi? Diktatör Tayyip Erdoğan’ın ülkesinde böyle bir şey var mı, gördünüz mü böyle bir şey?. Tayyip Erdoğan, bunlara dayanamayıp yüzünüze yüzünüze vurduğu için diktatör oluyor” diyerek, bu zulme sessiz kalan ABD ve batıya tepki gösterdi.

  “Sadece bu 5 ülkenin iki dudağı arasına dünyayı mahkum edemezsiniz”

  “Biz sonuna kadar hakkı söylemeye, haykırmaya devam edeceğiz” diyen Erdoğan, “Dünyanın dört bir yanında yaşanmış ne kadar kötü görüntü varsa, sosyal medyada ülkemize mal edilerek yayıldığını unutmadık. Hollanda’da bayan bakanıma saldırdıkları günleri unutmadık. Kendi başkonsolosluğuna girecekken, terörist polisler benim bayan bakanıma saldırdı. Bunlar bu. Batı bu. Türkiye olarak terörle mücadele operasyonlarımızda, birileri istediği için değil, masumiyet karinesine olan inancımız sebebiyle tek sivilin burnunun kanamaması için dikkatli davranıyoruz. Hem sınır içi, hem sınır dışında alnımız açık, başımız dik devam ediyoruz. Zulümle abad olunmaz. Ben niye dünya 5’ten büyüktür diyorum. Anlıyorsunuz değil mi? Sadece bu 5 ülkenin iki dudağı arasına dünyayı mahkum edemezsiniz. BM’de 196 ülke var. Bir ülke ne derse, BM Güvenlik Konseyi de onu diyor. 5 daimi, 15 geçici üye var. 15 geçici ülkenin hükmü yok. Hatta hatta, bir tanesinin iki dudağı arasında. Hayırsa hayır. Ama bu defa biz hayır denirse farklı düşünüyoruz. Genel kurula götüreceğiz. Sonuna kadar götüreceğiz. Dünyadaki haksızlık, adaletsizlik, zulümlere dur diyecek mekanizmalar oluşmazsa, insanlık büyük kaosa sürüklenecektir. Biz sadece kendimiz için değil, BM çatısı altında 196 ülkenin tamamının hayrı için bu geleceği, bu çağrıyı yapıyoruz. Her geçen gün çok daha yankı bulduğunu düşündüğüm dünya 5’ten büyüktür haykırışını sürdüreceğiz” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşmasının ardından halkı selamladı. AK Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ziyaretinin anısına hediyeler sundu. Erdoğan daha sonra kongreden ayrıldı.
AK Parti Öztabak'la devam dedi
AK Parti Yalova İl Teşkilatı, 6. Olağan Kongresine Yusuf Ziya Öztabak başkanlığındaki tek liste ile gitti. Kongrede delegelerin oyları ile Yusuf Ziya Öztabak bir kez daha AK Parti Yalova İl Başkanlığı görevine seçildi. Öztabak kongre sonrasında partililere bir teşekkür konuşması da yaptı. Öztabak kendine bir kez daha tevdi edilen görevin sorumluluğunun bilinci içerisinde olduğunu belirterek partililere teşekkür etti. 

Editör: TE Bilişim