Yalova Üniversitesi'nden bir heyet Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen 2017/2018 Akademik Yılı Yüksek Öğrenim Açılış törenine katıldı. Programda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Suna Koçal tarafından Ebru sanatı ile yapılan Türk Bayrağı ve çevresinde sanatçı Ethem Çalışkan tarafından yapılan kaligrafi çalışmasının yer aldığı bir tablo hediye edildi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi 2017/2018 Akademik Yılı Yüksek Öğrenim Açılış törenine ev sahipliği yaptı. Bu törene Yalova Üniversitesi Rektör Vekili Prf. Dr. Güler Bilen Alkan, Yalova Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan'ı Prof. Dr. İsmet Çavuşoğlu ile üniversite öğrencilerini temsilen Suna Selma Koçal katıldı. Törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bir de tablo hediye edildi. Yalova Üniversitesi öğrencisi ve Ebru Sanatçısı Suna Koçal tarafından Ebru sanatı ile yapılan Türk Bayrağının yer aldığı tablonun çevresinde ise kaligrafi sanatı ile İstiklal Marşı'nın bir dörtlüğü yazılı. Sanatçı Ethem Çalışkan tarafından 15 Temmuz'da yaşananlara vurgu yapılması amacıyla İstiklal Marşı'nın, "Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda? Şüheda fışkıracak, toprağı sıksan şüheda. Canı, cananı, bütün varımı alsın da Hüda, Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda" dizeleri tablonun etrafına işlendi. Programda tablo Yalova Üniversitesi Rektör Vekili Prf. Dr. Güler Bilen Alkan, Yalova Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan'ı Prof. Dr. İsmet Çavuşoğlu ve Suna Koçal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunuldu.
Kimler Katıldı
YÖK açılışa katılımla ilgili üniversitelerin ve meslek yüksekokullarının yöneticilerine davet göndererek, törene rektör ve müdürlerin en az 6 kişi ile katılmalarını istedi. Ankara'daki üniversitelerden ise akademik kadrosunun yanı sıra idari kadronun katılımı sağlanacak. Açılışa devlet ve vakıf 174 üniversitenin rektörü ile 7 vakıf yüksekokulunun müdürü gitti. Rektör ve müdürlerin yanı sıra her üniversiteden rektör yardımcıları, senato üyelerinin de aralarında olduğu en az 6 akademisyen açılışta hazır bulundu. Açılış törenine katılan akademisyen sayısı üniversitenin büyüklüğüne göre artacak. Külliye'deki açılışa yaklaşık 2 bin akademisyenin katıldı.
Derece yapan en az 100 öğrenci
Ayrıca üniversiteler akademik personelin yanı sıra üniversite sınavlarında derece yapmış öğrencilerini de açılışa getirdi. Yalova Üniversitesinde ise Suna Selma Koçal Yalova Üniversitesi öğrencilerini temsil etti. Yaklaşık 100 "dereceli" öğrenci açılışta yer aldı. 

Editör: TE Bilişim