Çiftlikköy’ün son zamanlarda ciddi proje ve yatırımların adresi olduğuna dikkat çeken Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin Dağ,  “İlçemiz son günlerde önemli ve ciddi yatırımcıların gözdesi haline gelmiştir. Şu anda gündemde olan Dubai grubunun  ilçemizde gerçekleştirmeyi planladığı çok önemli bir projesi var. İlçemizde kuruluşu  devam eden üç adet OSB mevcut. Bunların içerisinde en önemlisi kuşkusuz Çiçekçilik OSB. Çünkü ilçemiz çiçek üretiminde başı çeken yerlerden, dünyanın bir çok ülkesine çiçek gönderiliyor. Bu projeler hayata geçince Çiftlikköy’ün cazibesi bir kat daha artacak” dedi.

Çiftlikköy Aydınkent Sitesi’nden yayınlanan Güneydoğu TV’nin Meydan adlı programında canlı yayın konuğu olan Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin Dağ, “Üç büyük şehrin ortasında önemli bir noktada bulunan Çiftlikköy’de belediye başkanlığı yapmaktan mutluluk duyuyorum” dedi.

Aydınkent Sitesi havuz başından canlı olarak yayınlanan ve yaklaşık iki saat süren programda, Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile birlikte soruları yanıtlayan Dağ, “15 yıldır üç dönemdir halkımızın desteğiyle, hizmet veriyoruz. Yaptığımız hizmetlerde siyasi parti ayrımı gözetmeksizin eşit hizmet götürdüğümüz için ve doğru hizmetler verdiğimiz için halkımız bizi tercih ediyor” dedi.

Geçtiğimiz günlerde yıldönümünü andığımız 17 Ağustos Depremi’nden Çiftlikköy olarak gereken dersi çıkardıklarını belirten Başkan Dağ, “Türk milleti ve ilçe halkı olarak depremden gereken dersi çıkarttığımız ve çıkartmamız gerektiğini düşünüyoruz. Depremden sonra yapılan yeni binalar, sağlam ve deprem yönetmeliğine uygundur, artık daha dikkatliyiz” dedi.

Çiftlikköy’ün kışlık nüfusunun 22 bin, yazlık nüfusunun ise bunun üç katını bulduğunu belirten Başkan Dağ, hizmet verirken bütçe konusunda zorlanıyor musunuz şeklindeki soruya karşılık, “Nüfusumuz yaz aylarında ziyaretçilerimiz ve yazlık nüfusla birlikte yaklaşık üç katına çıkıyor. Ancak biz belediye başkanları olarak ne kadar hizmet verirken zorlansak bile, gerekli tedbirleri almak durumundayız. Turizm canlandıkça tabi ki bütçemiz de yetersiz kalıyor. İşte başkanların meziyetleri de bu noktada ortaya çıkıyor. Biz elimizden geldiğince israf etmeden hizmet etmeye gayret ediyoruz. Ama hükümetimizin de yazlık nüfusu artan belediyeler konusunda gerekli düzenlemeyi yapmasını bekliyoruz. Sadece biz de değil Türkiye’nin birçok noktasında aynı sorunu yaşayan belediyeler olduğunu biliyoruz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim