Yalova'daki engelli derneklerinin birleşmesi konusunda ki tartışma karşılıklı açıklamalarla büyüyor.  Konuyla ilgili Bizde Varız Derneği Başkanı Ergül Dağcı yaptığı açıklama ile eleştiriler de bulundu. Dağcı açıklamada, "Engelli derneklerinin iç çekişmelerinin kamuoyuna bu şekilde yansımasından üzüntü duymakla birlikte kamuoyuna bu denli yansımış olan engelli derneklerinin birleşme olayının ve 4 ay önce yapılan dernek başkanları toplantısında yaşanan gelişmelerin geçtiğimiz günlerde medyada son derece saptırılarak ve tamamen yanlış aktarıldığını gördüğümden kamuoyunun doğruları bilmeye hakkı olduğuna inancımdan dolayı gerçekleri kamuoyuyla paylaşmanın bir zorunluluk olduğunu düşünüyorum ve bu konularla meşgul ettiğimizden dolayı öncelikle kamuoyundan ve zedelenen engelli camiasından özür diliyorum.

Bu arada Yeni Yaşam Engelliler Derneği eski başkanı Murat Arslanhan’ın başkanlığı bırakmadan tam bir gün önce bu açıklamayı yapmasını art niyetli bir yaklaşım olarak ve engelli camiasını yaralamak için özellikle hazırlanmış bir olay olarak düşündüğümü belirtmek isterim.

Dönemin Valisi Esengül Civelek ve Belediye Başkanımız Vefa Salman'ın iyi niyetli girişimleri sonucu yapılan 4 ay önceki toplantıda hiçbir başkanlık ve yetki talebim olmadığı gibi şu an da böyle bir talebim kesinlikle yoktur. Toplantının daha başında Murat Arslanhan.ın adeta gerilim yaratmak istercesine birleşmenin çatısı ve birleşmede başkanın kim olacağı üzerinde durması üzerine orada bulunan tüm dernek başkanları gerilim olmaması ve birliğin sağlanması için kendi dernek çatılarından fedakarlık ederek yalovada ilk kurulan dernek sıfatı ile yeni yaşam engelliler derneği çatısı altında birleşmeyi kabul etmişlerdir. Ancak bu birliğin başkanının kim olacağı gündeme geldiğinde ben Biz De Varız Engelliler Derneği Başkanı olarak Yalova'daki engelli derneklerinin fikir ayrılıklarının çok derinlerde olduğunu ve bir takım kişisel anlaşmazlıkları da kapsadığını bildiğinden dolayı. Birleşmenin hiçbir derneğin yönetim kadrosunda yer almayan ve daha önce de yer almamış olan, bağımsız ve engelliler konusunda gerçek anlamda uzman bir kişinin başkanlığında olmasını önerdim. Ancak murat bey hiçbir derneğin görüşünü dinleme gereği duymadan ve kabul edilemez bir yaklaşımla birleşmenin başkanı ben olacağım dayatmasında bulunmuştur. Bunun üzerine Alparslan Erkoç güvenilirlik ve eğitim düzeyinin yüksekliği, ayrıca ülke düzeyinde temsil gücü yüksekliği açısından ve engelliler derneğinin bir engelli tarafından yönetilmesi anlayışı ile benim adımı önermiştir.

 Bu benim inisiyatifim dışında gelişmekle birlikte Murat Arslanhan'ın görüşmeleri çıkmaza sokarak birleşme yerine adeta ilhak istemesi üzerine ben de birleşmenin Murat Arslanhan'ın idaresinde sağlıklı işlemeyeceğini görerek o masada adaylığımı ilan etmek durumunda kaldım.

Bununla birlikte masadan kaçan biri aranıyorsa bilinmelidir ki o masada 5 dernek başkanı da otururken masadan ilk kalkan Murat Arslanhan olmuştur

5 derneğin toplandığı bir masada 1 derneğin hem yönetimi hem çatıyı üstlenmesinin etik olmadığı açık ve nettir. Aynı zamanda Spastik Engelliler Federasyonu başkanı olan Murat Arslanhan'ın hem dernek başkanlığı hem federasyon başkanlığını bir arada yürütmek istemesinin etik ve adil olmadığı açık ve nettir. Hiçbir sıfatı ve akademik uzmanlık alanı olmayan sayın Murat Arslanhan'ın Yalova'daki birliği en iyi ben yönetirim ısrarı akla, mantığa ve Yalova gerçekliğine uymayan bir yaklaşımdır.

şu an yeni yaşam engelliler derneği dışındaki tüm dernekler tarafsız bir birleşme başkanı konusunda mutabıktır. Bu açıklamadan da anlaşılacağı gibi masadan kimin kaçtığı ortadadır. Ayrıca kimin başkan olarak yeterli olup olmadığına karar verecek otorite Murat Arslanhan olmadığı gibi tüm ülkenin kabul ettiği bir durumu kendisinin kabul etmemesi de fazla önemsenecek bir durum değildir. Kendisi başkan olduğu 10 yıllık birimi BIVED'ın 3 yıldır kimseden destek almadan hatta engellenerek yaptıkları ile karşılaştırdığı takdirde yeterliliği görecektir" dedi. 

Editör: TE Bilişim