Daştan, iddiaların gerçeği yansıtmadığını dile getirerek, “İstişare etmeden basında çıkan şahsımla ilgili karalama haberlerin yer alması çok üzücü. Bakanlığın ve kamunun menfaatleri doğrultusunda hareket ediyoruz” diye konuştu. Müdür Daştan, Aile Sağlık Merkezi projelerinin Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından organize edildiğini ve Aile Hekimliği’nce kira bedellerinin ödendiğini söyleyerek, “Bizimle hiçbir ilgisi yok” diye konuştu.

 

“Geçmişte de kızım için suçlama yapılmıştı, doğru değil”

 

Daştan, geçmişte de CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce’nin kendisine hiçbir şekilde sorma gereği duymadan TBMM’de konuyu gündeme getirdiğini ifade ederek, “Açıklamaları basından takip ettim ve çok üzüldüm. Direk suçlama içeren açıklamalar olmuş. Geçmişte, 2009’da da aynı konuları Muharrem İnce gündeme getirmişti. Sayın vekil bizden bilgi almadan yanlış bilgilerle mecliste konuşma yapmıştı. 9 adet yer kiralaması yapıldı, sağlık ocağı birimleri açtık. Çiftlikköy’de o zaman Sağlık Müdürlüğü imkanlarıyla 1 Nisan 2008 açtık. O tarihte benim kızım henüz Erzurum’da Atatürk Üniversitesi’nde öğrenciydi, bitirip bitiremeyeceği de belli değildi. 6 ay sonra sağlık ocağının yakınında bir yere eczane açtı. Biz de bakanımıza bilgi vermiştik. Halk Sağlığı Müdürlüğü artık Aile Sağlığı Merkezleri açıyor. Mal sahibinin fahiş fiyatla ücret talebi oldu. Biz de yeni bir yer bulduk. Bunun için araştırma yaptık. Sonrasında Halk Sağlığı birimi kuruldu. Onlar üstlendi ve yer tespiti yaptılar. Buldukları yere Aile Sağlığı Merkezi kurulması için çalışma yapıldı” diye konuştu.

 

Halk Sağlığı Merkezi organize ediyor, benimle ilgisi yok”

 

Daştan, “Burada iki bilgi yanlışı var. Birincisi Halk Sağlığı Merkezi organize ediyor, ikincisi Aile Sağlığı Merkezi’nin içini kiraladığımız mal sahibi yaptı, o şekliyle ihale yapıldı. Çıktığımız yere 1.800 TL kira ödeniyordu, aynı şartlarla sonraki yere geçildi. Yan tarafını da Migros aldı, onlar 3.000 TL’ye kiralama yapmış. Zaten Aile Hekimliği ödüyor. Benimle alakalı bir konu değil, hiçbir ilgisi yok. AKP İl Başkanı ile görüştük, kendisine telefonla bilgi verdim, yüz yüze de görüşmek istediğini söyledi. Bu görüşmeyi de gerçekleştireceğiz. Bunları ona da dile getirdim. İstişare etmeden basında çıkan şahsımla ilgili karalama haberlerin yer alması çok üzücü. 2 yıl sonra eniştem de eczane açtı, boş yerler var isteyen açabilir istediği yerde. Bakanlığın ve kamunun menfaatleri doğrultusunda hareket ediyoruz. Kiralama işini Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Aile Hekimliği yapıyor” dedi.

 

“Fevzi Çakmak’taki proje bakanlığın”

 

GOP Mahallesi’nde de yer kiralaması yaptıklarını 2.800 TL aylık ödediklerini belirten Daştan, “Fevzi Çakmak Mahallesi’ndeki prefabrik bir sağlık ocağımız vardı. Defalarca onarım yoluna gidildi, ancak orada zeminde bir kayma var. Tehlikeli bir durum var. Bakanlığa bildirdik, Aile Sağlığı Merkezi yapalım dedik. 5 hekimlik bir Aile Sağlığı Merkezi projesi bakanlıkça proje çizildi, ihalesi yapıldı, müteahhit projeyi çizdiği şekliyle yapıldı. Projeye bir müdahalemiz söz konusu değil” diye konuştu. Fevzi Çakmak Mahallesi’ndeki sağlık ocağında yenilemeler kapsamında yeni kapıların açıldığı, bu kapılara yakın yerde Müdür Daştan’ın yakınlarının eczane açmaya hazırlandığı iddiaları gündeme gelmişti. Müdür Daştan, projenin bakanlık tarafından yapıldığını belirtti.

 

 

 

 

Editör: TE Bilişim