Altınova’nın tarihi eserleri ve doğasıyla sanayi ve tarımın yanı sıra turizm alanında da önemli bir merkez olması için uğraş verdiklerini dile getiren Başkan Oral, “İlçemizin tüm değerlerini gün ışığına çıkarılması için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.
Turizm Haftası nedeniyle açıklamalarda bulunan Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, “Turizm, ülke ekonomilerine ciddi katkılar veren önemli bir sektördür” dedi.
Başkan Oral yaptığı açıklamada, “Ekonomiye olan katkısının yanı sıra toplumların birbirlerini tanımalarını da sağlamaktadır. Doğal zenginliğimiz, yüzyıllar öncesinden bugünlere ulaşan tarihi ve kültürel mirasımız ile tarihi İpek Yolu’nun geçtiği, Osmanlı Devleti’nin kurulduğu Altınova, bölgenin turizm merkezi olmaya aday bir ilçedir. Ülkemizde hızla gelişen turizm sektöründen Altınova’mızın da yeteri kadar pay alabilmesi için çalışmalarımız sürmekte ve bu konuda gayret göstermekteyiz” diye konuştu. 
Sit alanları 
15. y.y. Osmanlı dönemi eserlerinden Hersekzade Ahmet Paşa Külliyesi ile Hersek’ten güneye doğru uzanan vadi içindeki tarihi İpek Yolu üzerindeki Çobankale’nin ilçenin önemli tarihi mekanları olduğunu dile getiren Başkan Oral, “Çobankale Kale Kalıntıları, Çobankale Kaya Anıtı ve Hersek Köyü (Dil Burnu) Hellenopolis Antik Kenti ve Soğuksu Kaya Bloğu ilçemizin Arkeolojik Sit Alanları’dır. 
Tarihi yapılar 
Çobankale kale kalıntıları, Hersek Köyü’nde Ahmet Paşa Hamamı, Hersek Köyü’nde Hersekzade Ahmet Paşa Camii, Hersek Köyü’nde Çeşme, Hersek Köyü’nde 19. ve 20. y.y. ait Mezarlık, Hersek Dilburnu Deniz Feneri, Hersek Köyü Kargir Ev, Hersek Köyü Sualtı Kalıntıları ve Tavşanlı Köyü, Acıçeşme Mevkii’nde Bizans Dönemi Kalıntıları ilçemizin tarihi yapılarıdır. 
Piknik alanı 
Altınova’nın yüksek tepelerinde yer alan Geyikdere yörenin en güzel manzaralarına sahip bölgesidir. Çam ağaçları ile çevrili Geyikdere tepesi, kuş sesleri arasında İzmit Körfezi’nin muhteşem manzarası ile ender rastlanan doğal piknik alanlarından biridir. İlçemizde yine belediyemiz tarafından 1. etabı tamamlanarak hizmete giren Kent Ormanımız da vatandaşlarımızın piknik dışında dağ ve doğa yürüyüşü yapabilecekleri önemli bir alan olarak halkımıza kazandırılmıştır. 
İlçenin tarihi, kültürü ve doğal zenginliklerinin yanı sıra, çiçekçilikteki liderliği, tarımdaki başarıları, otelleri, Körfez Geçişi ve tersaneleriyle turizm alanında da iddialı olduğunu vurgulayan başkan Oral, “Tüm Altınovalılar el ele vererek çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.
Editör: TE Bilişim