Dünya Ekolojik Yaşamı Sürdürme Derneği (DEKODER), düzenlenen genişletilmiş yönetim toplantısı ile 2. yılını kutladı Dekoder, 2. yıl toplantısını Genç Kafeterya’da yaptı. Dekoder Başkanı Köksal Ketenci ve yönetim kurulu üyeleri bir araya gelerek, dernekte yapılan çalışmaları değerlendirdi.
Toplantıyla ilgili bilgi veren Dekoder Başkanı Köksal Ketenci, “2014 Ağustos’unda derneğimiz onaylanmıştı. Biz de 2. yılın pastasını kestik. Bir de bu toplantı ile yaptığımız çalışmaları değerlendirmek istedik” dedi.
İlk defa bir sivil toplum örgütünün AB’den fibe projesinden faydalandığını söyleyen Ketenci, “Bu proje kapsamında Portekiz ve Hollanda’ya gezimiz olacak. Bu bir eğitim seyahati olacak. Orada görülecek kurslar ve eğitimlerle arkadaşlarımız ekolojik yaşam eğitimi verebilecek pozisyona gelecek. Bu senenin sonunda da düzenlemek istediğimiz uluslararası küresel ısınma ve iklim değişikliği sempozyumu olacak. Onun temelini oluşturmuş olacağız. Daha önce yine paylaşmış olduğumuz salkım butik bal projesinde ilerleme kaydettik. İki ayrı bal üretimi gerçekleştireceğiz. Bize 20 dönüm tahsis edilen alan üzerinde çalışmalarımız devam ediyor. Bu proje sonunda da hedefimiz bir arıcılık yüksek okulunun oluşturulması olacak. Okulların açılmasıyla birlikte de tüm okullarda doğal yaşam bilincinin oluşturulması için seminer çalışmalarımız olacak.  Bunla ilgili de Yalova Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile yazışmalarımız devam ediyor” diye konuştu.
Dernek üye sayısının da 124’ü bulduğunu belirten Ketenci, bu yılın sonunda bir de kongre yapacaklarını sözlerine ekledi. Ketenci, Yalova’ya çok ciddi projeler kazandırma çalışmaları yaptıklarını söyledi.
Yapılan bilgilendirmenin ardından Başkan Ketenci ve yönetim kurulu üyeleri 2. Yıl pastasını birlikte kesti. Başkan Ketenci, kurul üyelerine bir de plaket takdim etti.

 

Editör: TE Bilişim