YTSO Meclis Başkanı Cemil Demiryürek, 12 Nisan’da yapılacak olan YTSO seçimleri öncesinde Yalova’nın sorunlarını ve çözüm önerilerini anlatarak YTSO seçimlerine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Demiryürek, 12 Nisan’da yapılacak olan YTSO kongresinde seçime katılacak 13 ayrı meslek gurubundan 10 meslek gurubundan beyaz liste olarak seçimlere katılacaklarını, seçimlerde  2 bin 250 üyenin oy kullanabileceğini, kendisinin Meclis Başkanlığına değil, Yönetim Kurul Üyeliğine aday olacağını söyledi.

 “YTSO Hizmet Binası 50 Yılın İhtiyacını Karşılayacak”

YTSO Kongresinin Yalova Lisesi Kapalı spor salonunda gerçekleşeceğini, geçmiş dönemlerde de kongrenin burada yapıldığını hatırlatan Demiryürek “ Bir sonraki seçimlerimiz YTSO yeni hizmet binamızın kapalı kongre toplantı salonunda gerçekleşecektir.  YTSO Hizmet binasının 2018 yılında hizmete girecektir. Yapılan yeni hizmet binasının YTSO’nun gelecekteki 50 yılına yeteceğini öngörerek projelendirildi.  YTSO Hizmet binasının maliyeti de 10 Milyon TL’yi buldu.Yeni hizmet binamızda günümüz modern teknoloji kullanarak çok amaçlı bir yapı olarak hizmet verecek. Ayrıca üyelerimizin toplantılarını veya sunumlarını gerçekleştirecekleri birer çalışma odaları da hizmet binamızda bulunacak. TOBB’nin aldığı karar nedeniyle bu dönem kongrelerde 2 yıldan az kaydı bulunanlar oy kullanamayacaklar. Üyeliği 2 yıldan fazla olanlar oy kullanabilecekler. Bizler ekip olarak beyaz liste ile seçimlere katılacağız. Meslek guruplarından çıkan arkadaşlarımızla yapacağımız çalışmalar sonrasında yönetim kurulu da şekillenmiş olacak. Yönetimde bir revizyon olması da bekleniyor. Ancak, sonuç olarak meslek guruplarından çıkan arkadaşlarımızla yapılacak olan istişareler sonrasında yönetim kurulu ve meclis belirlenmiş olacak. Bu dönem Meclis başkanı olmak isteyen arkadaşlarımın bulunması ve istekli olması nedeniyle Meclis başkanlığına aday olmayacağım. Yönetim kurulunda görev almayı düşünüyorum” dedi.

“Meslek Guruplarını Temsil Edecek Olan Adaylara Oy Verilsin”

YTSO Meclis Başkanı Cemil Demiryürek seçimde her meslek grubu üyelerinin kendilerini temsil edebilecek ve sorunlarını dile getirebilecek adaylara oy vermesi gerektiğini belirterek sözlerini şu şekilde sürdürüd, “YTSO kongresinde 13 Meslek gurubunda oy kullanacak olan üye arkadaşlarımızın kendilerini temsil edebilecek, sektörel sorunlarını tartışacak, çözüm üretecek ve bu talepleri de meclis de dile getirebilecek olan kişilere destek verilmesini istiyorum. Ne yazık ki, kendi meslek guruplarıyla ilgili olarak sorunlar dile getirilmiyor meclis de. Ben bu yeni dönemde Meslek guruplarından aday olacak olan kişilerin gerçek anlamda kendi meslek guruplarını temsil edebilecek, sorun ve talepleri gündeme taşıyacak nitelikte olanların seçilmesini arzu ediyorum.Kendi meslek guruplarının sorunlarına sahip çıkabilecek nitelikte kişilernin seçilmesi halinde YTSO’da daha verimli ve sağlıklı bir çalışma temposu yakalayabilir. Bu nedenle de üyelerimizin seçimlerini bu doğrultuda yapması gerektiğine inanıyorum”

“YTSO Yönetimi Olarak Hedeflediğimiz Noktaya Ulaştık”

YTSO Yönetimi olarak göreve geldiklerinde önlerine koydukları hedefler olduğunu vurgulayan Demiryürek bu hedeflere ulaştıklarını belirtti. Demiryürek, “YTSO olarak geçmiş dönemde hedeflediğimiz çalışmaları hayata geçirdik. En çok önem verdiğimiz hizmet binamızın yapılmasıydı. Bunu gerçekleştirdik. YTSO’nun kurumsal yapısın işlevsel hale getirdik.Üye odaklı çalışmalarımıza ağırlık verdik.13 Ayrı meslek gurubunda düzenli toplantılar gerçekleştirip, işyerleri ziyaretlerini yaygınlaştırdık. Bu dönemde 2000 üyemizin işyerlerini tek tek ziyaret ederek onların sorunlarını dinleyip ihtiyaçların ve sorunlarının çözümü noktasında çalışmalar gerçekleştirdik. Bizim hedeflediğimiz de üye odaklı çalışmalardı. Bu dönem bunu hayata geçirdik” diye konuştu.

“Yalova’nın Turizm ve Kültürel Tanıtım Çalışmalarına Destek Verdik”

YTSO olarak sadece ilin ekonomisi için değil, tanıtımı ve turizminin canlandırılması amacıyla da çalışmalar ortaya koyduklarını belirten Demiryürek, “Yalova ve bölgesinde, Turizm yatırımların ve tanıtımların yapılabilmesi amacıyla bu dönem güzel bir çalışma başlattık. Yalova’nın tarihi kültürel ve turizm yapısını anlatan bir CD yaptırdık. Girişimlerimiz sonrasında bu CD’nin İDO feribotlarında sürekli olarak yayınlanmasını sağladık.. Hatta bu tanıtım CD sini izleyen bir çok Yalovalı, Yalova’nın bu güzelliklerinden haberi olmadığını, bu bölgelere bugüne kadar gitmediklerine de tanık olduk” dedi.

“Yeri Otomobil Fabrikasının Yalova’da Kurulması Büyük Olasılık”

Yerli otomobilin üretim üssünün Yalova’ya kurulmasını çok istediklerini bu anlamda Yalova’yı bir hayli de şanslı bulduğunu vurgulayan YTSO Meclis Başkanı Cemil Demiryürek, “TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu geçtiğimiz ay düzenlediğimiz YTSO’nun toplantısına katıldı. Burada da kendisinin ifade ettiği gibi YTSO’nun güzel işlere imza attığını vurgularken özellikle yerli otomobilin Yalova’da üretilmesi için Yalovalıların yoğun bir çaba sarf ettiğini vurguladı. Bilindiği gibi Sayın Cumhurbaşkanı bu konuda TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’na deklare etti. Yaptığımız görüşmelerde Otomobil fabrikasının Marmara bölgesinde olacağı bizlere söylendi ve Yalova’nın adı da yaptığımız görüşmelerde sıkça geçti. Bu konuda en hazırlık il olarak Yalova’nın olduğunu bu konuyla ilgili Bakanlıklara verdiğimiz dosyalar sonrasında açıkça vurgulandı Bu konuda gerek siyasi partiler, gerekse STK’lar olarak Yalova tek yürek oldu diyebiliriz” şeklinde konuştu.

“Yalova’da Ortadoğu Kökenli Yüzlerce Yeni Şirket Kuruldu”

Yalova’da yabancı iş adamlarının da hızla şirketleşmeye başladıklarını vurgulayan Demiryürek, “Yalova’da son yıllarda Ortadoğu kökenli uyruklu işadamlarının şirket kurarak YTSO’ya üye olduğunu görüyoruz. Yalova bildiğiniz gibi TÜİK verilerinde de ortaya çıktığı gibi yabancıların gayrimenkul alım satımlarında tercih edilen illerin arasında ilk sıralarda yer aldı. Son dönemlerde YTSO üyesi Ortadoğu kökenli şirketlerin sayısı da bir hayli arttı. YTSO’ya kayıtlı Ortadoğu kökenli şirketler Yalova’da arsa, ev işyeri gibi alanlarda faaliyet gösteriyor. Yalova’da satın aldıkları bu gayrimenkulleri yine Ortadoğu ülkelerine pazarlıyorlar. Emlak sektöründe Ortadoğulu şirketler ilk sıralarda yer aldı. Bugüne kadar Yalova’da üretimde bulunmayan Ortadoğu kökenli şirketlerin son bir yıl içinde üretim alanında da faaliyet göstermeye başladılar. Sanayi bölgesinde arazi alıp, sanayi sitesi kurup çalışmalara başladılar. Yalova’da YTSO’ya kayıtlı 300 yakın Ortadoğu kökenli şirket bulunuyor. Bu şirketlerin büyük bir bölümü de gayrimenkul alım satımıyla uğraş veriyor” diye konuştu.

“Yalova Yat Limanı Artık İhtiyaca Cevap Vermiyor”

Yalova Yat Limanı konusunda da görüşlerini ortaya koyan Demiryürek, “Marmara denizinde İstanbul Marinaları haricindeki tek marina olan Yalova Yat Limanı kapasitesi dolmuş durumda. Yalova’nın ikinci bir yat limanı ihtiyacı artık ortaya çıkmıştır.  Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımıza bu konuyla ilgili bir dosya vererek Yalova’ya daha kapsamlı bir yat limanı yapılması için talepte bulunduk. Yeni yat limanının ilimize kazandırılması için gerekli çalışmaların yapılması beklenmektedir. Bu konuda henüz tam olarak bir yer seçimi yapılmasa da Dereağzı mevkiinin buna uygun olduğunu düşünüyoruz” dedi.

 “Yalova’da  Sağlıklı Kentsel Dönüşüm  Ancak Kat Artışıyla Mümkün Olabilir”

Yalova’da kentsel dönüşüm projesinin daha sağlıklı ilerlemesinin ancak kat sayısının artışı ile mümkün olabileceğine vurgu yapan Demiryürek sözlerini şu şekilde tamamladı, “Türkiye’nin birçok ilinde kentsel dönüşüm çalışmaları bir hayli yol almışken, Yalova’da istendiği oranda bir talep bulunmuyor. Çünkü, Yalova'da Kentsel dönüşümde; Yıkılan binalar yerine aynı kat sayısının verilmemesi inşaat sektörünü de zorladığı gibi Kentsel dönüşümü de cazip hale getirmiyor. Yalova’da kentsel dönüşüm aynı zamanda bir imar sorunudur. Yalova’nın mevcut imar yapısıyla bu sorunun çözüleceğine inanmıyorum. Bugün Yalova’da 4 kat yapılaşma vardır. Örneğin 5-6  katlı binanın kentsel dönüşüme sokulması halinde ya 3 kat bina yapılır yada 4 kat. Böylesi bir durumda kim evini kentsel dönüşüme sokabilir. Öncelikli olarak Kentsel dönüşümün gerçek anlamda hayat bulması için Yalova’da imar planlarında yapılacak değişiklikle birlikte mümkün olabilir”

Cemil Demiryürek Kimdir ?

1966 Ankara doğumlu olan Cemil Demiryürek 1974 yılında geldiği Yalova’da eğitimini tamamladı. Yalova Endüstri Meslek Lisesi mezunu evli ve 2 çocuk babası olan Demiryürek, 2 dönem YTSO Meclis Başkanlığı görevlerinde bulundu. Yalova -Bursa Karayolunda  Cemil Demiryürek Yapı Malzemeleri ve Çimento Beton Ticaret Limited Şirketinin sahibi olan Demiryürek, aynı zamanda SS Altınova Hersek Sanayi Sitesi Yönetim kurul başkanlığı görevini yürütüyor.

Editör: TE Bilişim