Denizlerde 15 Nisan’dan 1 Eylül’e kadar, trol ve gırgır ağlarıyla avcılık yapan balıkçılar için av yasağı başladı. Konuyla ilgili olarak Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ise, “1 Eylül 2018'e kadar devam edecek av yasaklarına uyulması sürdürülebilir balıkçılık açısından elzemdir. Balıkçılığımızın geleceği, bütün balıkçılarımız av yasağına uymalarına bağlıdır. Sürdürülebilir balıkçılığın sağlanması için tüm balıkçılarımızın av yasaklarına uymaları gerekmektedir. Su ürünleri avcılığı konusunda bilinçli ve duyarlı vatandaşlarımız, gördükleri yasak avcılık faaliyetlerini Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı il ve ilçe müdürlüklerine ya da Jandarma’ya bildirerek su ürünlerinin sürdürülebilirliğinin sağlanmasına katkıda bulunmalıdır. Vatandaşlarımız, balık satın alırken özenli davranmalıdır. Boy yasağına aykırı olarak avlanmış küçük balıkları, av yasağı süresince yasak olan türleri almamalıdır. Balık satış yerleri de asgari hijyen şartlarına uyulup uyulmadığı açısından kontrol edilmelidir” açıklamasında bulundu.
Balıkçılar aradığını bulamadı
Denizlerde balık av yasağının balıkların üremesi açısından çok önemli olduğunu belirten Yalova Su Ürünleri Balıkçılar Kooperatif Başkam Erdal Tokalak ise, “Su ürünleri avcılığı yapan tüm balıkçılarımızın da sürdürülebilir avcılığın sağlanabilmesi için uygulanan av yasaklarına titizlikle uymaları, balık boyu, zaman, derinlik, mesafe ve av araçları ile ilgili düzenlemeler ve yasaklara uymaları, kendi geleceklerini tehlikeye atmamaları gerekmektedir. Vatandaşlarımızın da bu konularda daha bilinçli davranmaları, yasak avcılığı ve avlanabilir balık boyu gibi hususlara dikkat etmeleri önemlidir” dedi.
Balıkçıların kötü bir av sezonu geçirdiğini de dile getiren Tokalak, “Maalesef bu yıl aradığımızı bulamadık. İstediğimiz oranda balık avlayamadığımız için sezon kötü geçti. Umarız ki önümüzdeki av sezonu daha iyi olur” diye konuştu.

 

Editör: TE Bilişim