Yalova Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği (MAGDER) Başkanı Sabri Karaçam yaşanan 4.4 şiddetindeki depremin, "Depreme hazırlıklı mıyız?" sorusunu bir kez daha akıllara getirdiğini söyledi. 
Yaşanan merkez üssü Marmara Denizi'nin Yalova açıkları olan 4.4 şiddetindeki depremin ardından Mahalle Afet Gönüllüleri (MAG-DER) Başkanı Sabri Karaçam, gazetecilere bazı açıklamalarda bulundu. Depremin ummadığımız bir anda geleceğini hatırlatan Karaçam, Yalovalıların tedbir alması gerektiğini ifade etti.  Depremi unutmamız gerektiğini, depremsiz de yaşanmaması gerektiğini her fırsatta vurgulayan Karaçam, “Uzmanlar, yaşanan depremin büyük bir depremin habercisi olmadığını söylüyorlar. Kimse rahatlamasın. Ama depremle de yatıp kalkmayalım. Depremle ilgili temel bilgi ne varsa bilelim. Tedbirlerimizi alalım. Yaşadığımız 4.4’lük depremde, bağımsız bir hat kırıldı. Ama oluşacak büyük bir depremin kaderini değiştirecek bir durum değil. Depremle yaşamayalım; ama depremi de unutmayalım. Bunun için tüm tedbirlerimizi alalım” diye konuştu. 
Vatandaşların deprem bilinci sahibi olması gerektiğini söyleyen Karaçam, “En basit şekilde örnek verecek olursak, deprem anında güvenli bir yere çökülmeli ya da yatılmalıdır. Baş ve ense korunacak şekilde kapanmalıdır. Düşmemek için sabit bir yere tutunmalıdır. Derin derin nefes alıp, sakin olunmalıdır. Bir de, deprem sonrasında acil durumlar dışında telefon kullanılmaması gerekir. Telefon hatlarının açık olması yardım çağrılabilmesi açısından önemlidir. İletişim için SMS kullanılmalıdır. Unutmayalım ki; yardıma ihtiyaç olabilir, hatlar doluysa hiçbir yere ulaşamazsınız. Vatandaşlar, deprem konusunda detaylı bilgi almak isterlerse, MAG-DER’e gelip bilgi alabilirler ve eğitimlerimizden yararlanabilirler” ifadelerine yer verdi.
Editör: TE Bilişim