Yalova'nın Esenköy Beldesi açıklarında balıkçılar tarafından yakalanan 11 kiloluk dev Kalkan balığı görenleri şaşkına çevirdi. 11 kiloluk balık bin tl'ye alıcısını bekliyor. 
Geçtiğimiz gün denize açılan Yalovalı balıkçıların ağına 11 kilo 200 gramlık dev kalkan balığı takıldı. Altınbalık Sahil’de sergilenen dev kalkan balığı, görenleri şaşırttı.
Seda ve Mehmet Erkorkmaz kardeşler tarafından işletilen Altınbalık Sahil isimli restoranda sergilenen dev balık, vatandaşların da ilgisini çekti. Sergiledikleri balığın normalinden 4-5 kat daha büyük bir balık olduğunu söyleyen Mehmet Erkorkmaz, bu büyüklükteki bir balığın 15 kişiyi doyurabileceğini belirtti. Erkorkmaz, “Balığı, bizim balıkçılarımız Esenköy açıklarında yakaladı. Aşağı yukarı 2-3 seneden beri bu büyüklükte bir balık yakalamamıştık. Bu 11 kilo 200 gram civarında. Normalde kalkanlar 2,5 kilo ile 5 kilo olarak yakalanıyor. Kalkanlar daha ufakken yakalanmasa ve yasaklara biraz daha uyulsa kalkan balıklarının boyutları bu seviyelere varacak. Bu balık uzun süre yakalanmadan denizde kalabilmiş” dedi.
Balığı İstanbul’da bir restorana göndereceklerini söyleyen Erkorkmaz, “Bu balıktan 15-20 porsiyon yiyecek çıkar. 15 kişi rahat doyar. Kilosu 80-90 lira olarak değişiyor. Bu dev balığı ise bir bütün olarak bin liraya satacağız. Alıcısı zaten çıkacak. İstanbul’daki restoranlara göndereceğiz” diye konuştu.
Tava ve Izgara Önerisi
İşletmeci Seda Erkorkmaz ise kalkan balığıyla ilgili pişirme önerisinde bulundu. Balığı pişirme şeklini anlatan Seda Erkorkmaz, “Bu balık dilim dilim kesilerek tava olur veya ızgara olur. Taş fırına bir bütün olarak da atılabilir” dedi.
Editör: TE Bilişim