Türkiye'de ve dünyada ölçek itibarı ile tek olacak olan YASKİ Güneş Enerjisi Projesi için İller Bankasına 6 milyon TL'lik kredi başvurusu yapıldı.
YASKİ tarafından işletilen arıtma tesisinin ihtiyaç duyduğu enerjiyi güneşten sağlamasına imkan sağlayacak dev proje ölçek itibarı ile Dünya'da tek, ülkemizin ise ilk ve tek projesi olarak tarihe geçecek. Dev proje için geçtiğimiz günlerde UEDAŞ tarafından enerji üretim lisansı verilmişti. Bunun ardından gerekli finansmanın sağlanması için Ankara'nın yolunu tutan YASKİ yetkilileri İller Bankasından proje için ihtiyaç duyulan 6 milyon TL'lik kredi başvurusunu gerçekleştirdiler.
Ülkede tip proje olacak
 İller Bankası Daire Başkanı Ünal Esen'e teslim edilen dosya ile önemli bir aşamanın daha kat edildiğini dile getiren YASKİ Başkanı Ahmet Özsümer, "Projemizin ülkemizin bütün arıtma tesislerinde tip proje olarak uygulanması gündemde. YASKİ Birlik Müdürümüz Ümit Yılmaz ve YASKİ Teknik Birimler sorumlusu, proje koordinatörümüz Yasin Bıyıklı, Güneş Enerjisi Projemiz ve proje kredi talebimiz hakkında İller Bankası Proje Daire Başkanı Ünal Esen ile görüştü. Projemizi ivedilikle hayata geçirmek adına resmi olarak kredi başvurusunu gerçekleştirdiler ve teknik Uzman arkadaşlar ile birlikte projemiz üzerine bilgi alışverişinde bulundular. Ülkemizde bu projenin bundan sonraki tesislerde tip proje olarak uygulanmasına yönelik düşünceleri bizleri memnun etti. Projemize göstermiş oldukları ilgiden ötürü kendilerine teşekkür ederiz" dedi. 

Editör: TE Bilişim