Aile ve Sosyal Politikalar Yalova il Müdürlüğü eğitimlerine devam ediyor. Bu kapsamda kurumda çalışanlara yönelik, "Devlet Malını Koruma ve Tasarruf Tedbirleri" konulu eğitim düzenlendi.
İl genelindeki kurumlar personelin mesleki ve kişisel gelişimine katkı sağlamak adına eğitimler düzenliyor. Buna bağlı olarak Aile ve Sosyal Politikalar Yalova il Müdürlüğü de bir eğitim gerçekleştirdi. Eğitim Aile ve Sosyal Politikalar Şube Müdürü vekili Yunus Özdaş tarafından verildi. Kurumda çalışan personellerin tamamına yönelik gerçekleşen eğitimde, " Kamu hizmetlerinin yerine getirilebilmesi için bu hizmetleri yerine getirecek personelin yanı sıra taşınır ve taşınmaz mallara da ihtiyaç duyulmaktadır. Kamu hizmetlerinin yerine getirilmesinde önemli bir yeri olan bu malların günümüzde önemli miktarlara ulaştığı görülmektedir.
Kamu malları birbirinden farklı fonksiyonları olan birçok mal çeşidini içinde barındırmaktadır. Bu malların edinilmesi, elden çıkarılması ve bunlardan faydalanılması farklı hükümlere tabi bulunmakta ve görevlerinin gerekli kıldığı veya malın özelliğinden kaynaklanan farklı düzenlemelerin yapılmasına ihtiyaç göstermektedir
Medeni Kanun'un 715'inci maddesinde, "Sahipsiz yerler ile yararı kamuya ait mallar, Devletin hüküm ve tasarrufu altındadır. Aksi ispatlanmadıkça, yararı kamuya ait sular ile kayalar, tepeler, dağlar, buzullar gibi tarıma elverişli olmayan yerler ve bunlardan çıkan kaynaklar, kimsenin mülkiyetinde değildir ve hiç bir şekilde özel mülkiyete konu olamaz. Sahipsiz yerler ile yararı kamuya ait malların kazanılması, bakımı, korunması, işletilmesi ve kullanılması özel kanun hükümlerine tabidir." hükmüne yer verilerek, devlet mallarına ait hükümlerin özel bir kanunla düzenleneceği belirtilmekle birlikte günümüze kadar böyle bir kanun yapılamamıştır. Kamu mallarının yasal bir tanımı yoktur. Nelerin kamu malı olacağı ve bunlara hangi hükümlerin uygulanacağı konusunda Anayasa'da, Medeni Kanun'da ve bazı özel kanunlarda hükümler bulunmakla birlikte, bu hükümler kamu mallarının tümünü kapsayacak ve düzenleyecek nitelikte değildir. Kamu mallarını sahipsiz mallar, orta malları ve hizmet malları olarak üçe ayırmak mümkündür" denildi.
Eğitim sonrasında ise personel konuyla ilgili sorularını Aile ve Sosyal Politikalar Şube Müdürü vekili Yunus Özdaş'a yönelterek gerekli cevapları aldılar. Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü yetkilileri personellere yönelik eğitimlerin bundan sonra da periyodik olarak sürdürüleceğinin altını çizdiler. 

Editör: TE Bilişim