Mübarek Ramazan ayını fırsat bilen dilenciler halkın dini ve insani duygularını istismar ederek para kazanmak adına her köşe başını mesken tutuyorlar.
Ramazan ayı ile birlikte sayılarında ciddi bir artış yaşanan dilenciler, halkın dini ve insani duygularını istismar etmeyi ve bu yolla da para kazanmayı sürdürüyorlar. Zabıta ekiplerinin yaptığı operasyonlara, topladıkları dilencilere yasaların öngördüğü cezai işlemleri uygulamalarına rağmen dilencilerin önüne geçilemiyor. Yalova'da özellikle iftar vakitlerinde neredeyse her köşe başında bir dilenciye rastlamak mümkün. Vatandaşlar da kendilerini istismar eden bu şahıslara tepkili. Gerçek ihtiyaç sahiplerinin bu şekilde dilencilik yapmadığına dikkat çeken vatandaşlar, "Dilenciler duygularımızı istismar ederek bundan menfaat sağlayan insanlardır. O nedenle bu şahıslara aldanmamak lazım. Dilencileri kolluk güçlerinin aldığı tedbirlerle bitirmek mümkün değil. Vatandaşların bilinçlenmesi ve bu gibi istismarcılara para vermemesi lazım. Gerçek ihtiyaç sahipleri dilencilik yapmıyor. Zaten ihtiyaç sahibi olanları devletin gerekli kurumları ve belediyeler belirleyerek gereken yardımları yapıyor. O nedenle dilencilerin tavırlarına aldanmayın" diye konuştular.
Yalova Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ise Ramazan ayında dilencilere yönelik çalışmaları arttırdıklarını, özellikle cami çevrelerinde yapılan operasyonlarla duygu istismarı ile insanları kandıran dilencileri toplayarak gerekli işlemi yaptıklarını belirttiler.i 

Editör: TE Bilişim