Özel Yalova Hastanesi’nde hizmete giren Diyabet Polikliniği’nde, çağımızın sinsi hastalığı olan diyabet konusunda uzman doktorlar ve deneyimli personeller gözetiminde aktif takip sitemi ile gerekli takip ve değerlendirmeler yapılarak, diyabetli hastaların diyabet ile uzun yıllar yaşaması sağlanacaktır. Diyabet Polikliniği ile amaçlanılan, diyabetin insan sağlığına verdiği zararların engellenmesi ve diyabet hastalarının yaşam kalitelerinin yükseltilmesi için çalışmak ve diyabet konusunda insanları bilinçlendirmeyi sağlamaktır.   

Özel Yalova Hastanesi Diyabet Polikliniği’nden Tip 1 (İnsüline bağımlı olan) ve Tip 2 (İnsüline bağımlı olmayan) diyabet hastalarının yanı sıra, diyabet öncesi ve seyrinde gelişen glikoz metabolizma bozukluğu tabloları görülen hastalar, ailesinde diyabetik bireyler bulunması nedeniyle bilgi edinme talebinde bulunmak isteyenler ve gebeliğe bağlı gestasyonel diyabet olguları görülen kişiler yararlanabilmektedir.  

Özel Yalova Hastanesi Diyabet Polikliniği’nde, Dahiliye-Nöroloji-Göz-Kardiyoloji-Ortopedi Uzmanları ve Diyetisyen’den oluşan bir ekip, hastanın takibinin yanı sıra Diyabet Okulu kapsamında, diyabetli hastalara eğitimler vermektedir. Diyabet, çok yönlü bir hastalık olması nedeni ile Diyabet Polikliniği’nde multidisipliner bir yaklaşımla hizmet verilmektedir. Poliklinikte Diyabet hastasına yeri geldiğinde kendi kendisinin doktoru olabilecek şekilde eğitim verilmektedir. Diyabet Polikliniği’ne başvuran hastanın, Dâhiliye Uzmanı tarafından öncelikle tıbbi öyküsü alınarak tıbbi kaydı tutulmaktadır. Bu görüşmede hastanın laboratuar testleri planlanılır. Laboratuar sonuçları değerlendirilen hastanın tedavi takip planı çizilerek, hasta takibe alınmaktadır.

Editör: TE Bilişim