Ali Ağaoğlu tarafından Karlık Yaylası ve Delmece Yaylasında yapımı devam eden Rüzgar Enerjisi Santrali (RES) yargıya taşınıyor. Yalova Ziraat Odası Başkanı Şaban Beşli bu çalışmalarda doğaya ciddi zarar verildiğini belirterek dava açacaklarını dile getirdi.
Karlık Yaylası ve Delmece Yaylasında bir süre önce Ali Ağaoğlu'na ait firma RES yapımı için çalışmaya başlamıştı. Belirtilen bölgeye ulaşımın sağlanması amacıyla ise burada yol açılmış ve kamyonlar bu yolu kullanmaya başlamıştı. Öte yandan beton kalitesinin korunması açısından uzun mesafelerden taşınmasının doğru olmayacağını dile getiren firma bölgede bir beton santrali oluşturmuştu. Ancak yol açılması ve beton santralinin kurulması esnasında ağaçların katledildiğini dile getiren Yalova Ziraat Odası Başkanı Şaban Beşli bu konuda defalarca açıklama yaparak tepkisini dile getirmişti. Hatta açıklamasında Yalova Valiliğini göreve davet ederek, "Biz ihbarda bulunuyoruz gereğini Yalova Valiliği yapmalı" diye konuşmuştu.
Olayın artık çığırından çıktığını söyleyen Beşli, "Bir firma para kazanacak diye Yalova doğal zenginlikleri olan ormanlarını kaybedemez. Burada yaşanan ağaç ve doğa katliamını belgeledik. Ciddi sayıda ağaç yok edilmiş durumda. Bu konuyu Türkiye Ziraat Odaları Birliği avukatları vasıtası ile yargıya taşıyoruz. TZOB'de arkamızda olduklarını ve gereken tüm desteği vereceklerini söylediler. Biz doğanın katledilmesine seyirci kalmayacağız. Yalova'nın yerel yöneticilerinin de bu doğa katliamına sessiz kalışlarını halkımız şikayet edeceğiz" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim