SMMMO’da düzenlenen ve TÜRMOB Genel Sekreteri Yücel Akdemir’in Gündemdeki Mesleki Gelişmeler adlı sunumu ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan Oda Başkanı Doğan, “Oda olarak bütçemizin büyük bir kısmını eğitime ayırıyoruz. Bu bizde bir gelenek haline geldi. Eğitim programlarımızı hazırlamadan önce üyelerimizin eğitim konusundaki ihtiyaçlarını anket yolu ile belirledikten sonra, eğitim programlarımıza yön veriyoruz. 2013 yılı kasım ayında başlayan eğitim sürecimizde toplam 12 eğitim oturumu gerçekleştirdik. Yalova’da bu işi serbest olarak yapan arkadaşlarımızın %90’ını yani 122 kişi eğitimlerimize katıldı. Eğitimlere katılan arkadaşlarımız toplam 50 saatlik eğitim almış oldular. Bu da bizim için mutluluk verici. Yalova odasındaki salonumuz adeta bir okul işlevi görüyor. Burası sadece odanın değil, tüm Yalovalıların kullanımına açık bir yer” diye konuştu.

Yalova Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nda düzenlenen etkinlikte bir sunum gerçekleştiren Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Sekreteri Yücel Akdemir, gündemdeki mesleki gelişimleri Yalova’daki meslektaşlarına aktardı. Akdemir, TÜRMOB’un 21.Olağan Genel Kurulu’nda ele alınan meslek mensuplarını ilgilendiren yeni düzenlemelerle ilgili bilgiler verdi. Genel Kurulda Haksız Rekabetle Mücadele, Etik ve Kurumsallaşma gibi konuların ele alındığını ve bu konularda yeni düzenlemeler yapıldığını belirten TÜRMOB Genel Sekreteri Yücel Akdemir, yeni düzenlemelerle ilgili şunları söyledi: “Haksız rekabet denildiği zaman hepinizin aklına defter alıp verme geliyor. Yapılan yeni düzenleme ile birlikte artık bu yıl içerisinde herkese bir şifre verilecek. Artık sözleşmelerin internet üzerinden düzenlenme zorunluluğu getiriliyor. Diyelim ki, bir muhasebeci artık o kişi ya da firma ile çalışmıyor, bunun nedenlerini neden sözleşmeyi iptal ettiğini ne kadar alacağı kaldığı gibi ayrıntıları bildirmek zorunda” diyerek yeni hayata geçen düzenlemelerle ilgili olarak bilgilendirmede bulundu.

Programda TÜRMOB Genel Sekreterinin sunumunun ardından serbest muhasebeci mali müşavirlik belgesi almaya hak kazanan Öznur Erbay’a sertifikası takdim edilirken, 20132-2014 Eğitim döneminde oda tarafından gerçekleştirilen eğitim programlarına katılan 122 üyeye de  sertifikaları takdime edildi.

Yalova Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası tarafından düzenlenen etkinlikte Kocaeli SMMMO Sekreteri Atilla Güngör, Luca Muhasebe programı Bölge sorumlusu eğitmen Birol Köse ve oda üyeleri hazır bulundu.

Editör: TE Bilişim