“Hazinenin Top Yeri Sayın Soysal’ı şaşırtmış”

Doğan, “Halk arasında Topyeri denilen hazine yerini herhalde Handere hazine yeri gibi bedava denilecek fiyata alamayacaklarını anlayınca YAGESAD Genel Sekreteri Sayın Metin Soysal’ın vücut kimyası bozulmuş. Bu nedenle de hakkımda ukala, haddini ve boyunu aşan laf etmiş. Sayın Soysal’ı ispata davet ediyorum. İspatlayamaz ise yalancıdır, müfteridir.

İl Genel Meclis Üyesi olarak ucuza hazine yeri satışlarını dile getirmemden rahatsız oldukları için hakkımda karalamaya yönelik gayret içindeler. Sayın Soysal gibiler bilmelidir ki “Bizi kimse yıldıramaz ve güneş çamurla sıvanmaz ama, çamur atan eller her zaman lekeli kalır.” Böylelerine Hz Mevlana “Bizi bilen bilir. Bilmeyen kendi gibi bilir.” demiştir. Koskoca insan utanır da yalanın bu kadar da kuyruklusunu yapmaz. Avukatım konu ile ilgilenecektir” dedi.

“İbrahim Akay’a üyelik ile ilgili hiçbir yetki ve görev vermedim”

İl Genel Meclisi’nin AKP’li üyesi İbrahim Akay’ın da üyesi olduğu kooperatifle ilgili olarak konuşan Doğan, “İbrahim Akay, limited şirketi aracılığıyla kooperatifimizin bir üyesidir. Kendisi bir yönetim kurulu toplantısı sırasında, Bahar Doğan’ın peşinat alınmamak kaydıyla üye olmak istediği teklifini getirdi” diyor. Ben Sayın Akay’a kendi şahsımla ilgili böyle bir görev vermedim. Bunları söylemiş ise söyledikleri doğru değildir” diyerek Akay’ı yalanladı.

“İspatlayamayan yalancıdır, müfteridir”

Doğan, “İl Genel Meclis Üyesi ve siyasetçi olarak ucuza hazine yeri satışlarını dile getirmek, araştırmak görevim. Sayın Akay’a sadece başka şirket alıp almayacaklarını sordum. Şirketi olmayanlar zaten üye olamıyor. Benim şirketim yok, ne Sanayi Ticaret Odasına, ne esnaf odasına kaydım yok. Olmadı olmayacak ta. Bu nedenle müracaat etme şartlarına haiz biri değilim. Öyle İbrahim Akay dedi, o dedi bu dedi olmaz. Belgeyle konuşacaklar. İspatlayacaklar. Tekrar söylüyorum ispatlayamayan yalancıdır, müfteridir”

“Planlarda sanayi alanı değil, askeri alan”

Doğan, Topyeri arazisinin planlarda halen askeri alan olarak geçtiğini kaydederek, “Burada sanayi imarı yapılsa bile mahkeme bunu iptal eder. Bu iş Handere gibi kolay olmayacak, Topyerine talip olanlar bunu iyi bilsinler. Bu yer 1/25.000 ölçekli planda İl Genel Meclisinde Bahar Doğan ve Altuğ Doğan’ın ret oyuna karşı sanayi kararı alındı ama, Yalova Belediye Meclisi’nden geçmedi. Yer planlarda sanayi alanı değil, resmen ASKERİ ALAN. Verimli tarım arazisi.

Sanayi imarı yapılsa toprak koruma kurulundan tarım alanı değildir kararı çıkmaz, çıkamaz. Handere’de çıkarttık diyebilirsiniz ama orada kimsenin haberi olmadı ve karşınızda kimse yoktu. Burada 100’ün üzerinde meyve üretimi yapan vatandaş, yöre halkı ve kamuoyu var.  Yapılsa bile mahkeme sanayi imarını iptal eder. Buyurun Halep ordaysa arşın da burada.” diye konuştu.

“Benim kitabımda yetim hakkı, haksız kazanç ve haram yok”

Son olarak kendisiyle ilgili iddialar hakkında konuşan Doğan, “Haramı ve haksız kazanç bizim kitabımızda yok ve olamaz da. Tüm hayatım boyunca haksız yoldan zengin olmak isteyenlerle, haksızlık yapanlarla, tüyü bitmemiş yetimin hakkı olan hazine yerlerini bedava fiyatına ucuza almaya, devleti zarara uğratmaya çalışanlarla mücadele ettim. Yaşadığım sürece de edeceğim. Siyasilerin bu tür işlerde olmasını doğru bulmuyorum.

Siyasete başladıktan sonra, 1 defa muhtar, 2 defa Belediye Başkanı, 3 defa Yalova CHP İl Yöneticisi seçildim. Şu an Yalova CHP İl Genel Meclis Üyesi ve CHP İl yönetim kurulu üyesiyim. Belediye Başkanlığı’ndan emekliyim. Babadan kalma arazilerimde kivi üretimi yapıyorum. Ekonomik durumum oldukça iyi. Beleş ortaklığa falan hiç ihtiyacım yok. Bu kadar göreve rağmen, hala emeğimle geçiniyorum. Geçimimde alın terim var, her şey helalinden. Emeğimle geçinmekten çok mutluyum.
Editör: TE Bilişim