Doğan, Araçların Çiftlikköy Belediyesine hibe edilmesinin ardından yaptığı açıklamada, “Hayırlı olsun olmasına da düğün değil bayram değil GESAD bu arabaları niye hediye etti.” diye konuştu.

Çiftlikköy için endişelerini kendi kişisel web sayfasından kamuoyuna duyuran CHP Çiftlikköy il Genel Meclis Üyesi Bahar Doğan, “Burnumuzun Dibine Gemi İhtisas Osb Yapmak İstiyorlar. Siyasi Destek Arıyorlar" Diyerek şu bilgileri aktardı.

“Hiç kimseyle bir polemiğe girmek istemiyorum. Ama her şey ortada. Çiftlikköy’de burnumuzun dibine gemi sanayi yapmak istiyorlar. Bu nedenle eni seçilenlerden siyasi destek aranıyor. Gemi sanayinde boya, tiner, toz, grit (kimyasal kum tanesi) gibi tehlikeli maddelerin kullanılacak. Rahatsız edici gürültüler olacak. Hiç yerleşim alanlarına, konutlara ve Çiçekçilik OSB ye bu kadar yakın bir alana gemi sanayi olur mu? Hem tersane nere, Çiftlikköy nere. Yer seçiminde bir yanlışlık var. Yalova İl Genel Meclisi 14 evet 1 ret, Çiftlikköy Belediye Meclisi de 9 evet 2 ret oyu ile yerleşim alanına çok yakın olması gerekçesi ile Gemi İhtisas OSB ile ortaklığı ret etti. Meclisler ve halk istemiyor. Sayın Başkan uzun yıllar Çiftlikköy ile ilgilenmediği için bunları bilmiyor herhalde.

Belediye Çok Daha Dikkatli Olmaz İse Çiftlikköyü'ün Geleceği Tehlikeye Girer

Çiftlikköy en hızlı gelişen İlçe. Çevre yolu Yalova çıkışı da Çiftlikköy’e ve Çiçekçilik OSB ye çok yakın. Bu yol bitince yerleşim alanı için cazibe merkezi olacak ve nüfus artışı çok hızlanacak.  Hatta 25 yıl içerisinde Yalova Merkezini bile geçecektir. Tüm bunları ve geleceği görüp Çiftlikköy’ü geleceğe hazırlamalıyız. Çehresini ve çevresini korumalıyız.  Böyle önümüze gelen projeleri yarım yamalak incelemekle, alınan hibe araçlarla bu işler yürümez. Çiftlikköy’de Belediye çok daha dikkatli olmalı. Gelecek seçimleri değil gelecek nesilleri düşüneli.

Gemi  Sanayi  İçin Uygun Yer Altınova Tersaneler Bölgesidir

Birileri Bakanlığı yanıltıyor. Gemi İhtisas OSB  için Uygun yer Tersaneler bölgesidir. Sanayiyi mevcut sanayinin oluştuğu yerden bir adım bile ileri geçirmemeliyiz. Yoksa  30-40 yıl içinde sanayi ta Yalova’nın içine kadar gelir.1/25000 ölçekli planda Gemi İhtisas OSB yok. Bursa 1.İdare Mahkemesi 2011/1403 kararı Yalova 1/25 Bin Ölçekli Çevre Düzeni Planda Yalova Altınova’da Çavuşçiftliği Ova Mevkii ve Hersek Bölgesi sınırlarında yer alan 132,6 hektarlık alanı Gemi Yan Sanayi için en uygun yer olarak buldu. Gemi İhtisas OSB buraya kurulsun.

Hibe Edilen Taşıtın Kabulu Kanuna Uygun Mu? Meclis Kararı Var Mı?

5393 sayılı Belediye Kanununun 85 inci maddesi ile değiştirilen 237 sayılı Taşıt Kanununun 10. Maddesi 2. Fıkrası gereği hibe dahi olsa taşıt edinmek için meclis kararı gerekmektedir. Bakanlık görüş ve genelgeleri de bu doğrultuda. Soruyorum Meclis Üyelerine haberimiz yok diyorlar. Eğer böyle ise Sayın Başkan bu hibeyi hangi yasaya göre kabul etti.

Editör: TE Bilişim