Dohayko üyeleri 81 ilde AKP teşkilatlarını ziyaret ederek, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın hazırladığı Hayvanları Koruma Kanununda değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısının iptalini istedi. Akp Yalova  İl Başkanlığı'nı ziyaret eden Yalova’lı  havyan severler, İl başkanı Mustafa Pehlivan ‘a 'imdat mektubu'nu teslim etti. Dohayko üyeleri, mektubun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a iletilmesini istedi. 


Dohayko Şube Başkanı Fatma Tuğba Er, "Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanununun bazı maddelerini değiştirmek ve eklemek amacıyla hazırladığı kanun tasarısı sahipsiz sokak hayvanlarımız için katliam ortamı hazırlamaktadır" diye konuştu. 

"KATLİAM TARİHE İNSANLIK SUÇU OLARAK GEÇECEKTİR" 

AK Parti il başkanlıklarını 81 ilde aynı anda ziyaret ettiklerini bildiren Er, "Başbakanımıza verilmek üzere, 'Sayın Başbakanımız, hayvan dostlarımızla da beraber yürümek istiyoruz biz bu yollarda. Hayvanlarımızı yok edecek yeni yasa için son umudumuz sizsiniz!" mesajını içeren mektup sunuyoruz. Bu kanun tasarısının aynen kabulü halinde yüzyılın katliamı başlayacak ve bu katliam tarihe bir insanlık suçu olarak geçecektir" dedi

Editör: TE Bilişim