Kendilerini polis olarak tanıtarak vatandaştan haklarında açılı terör dosyasını kapatmak için 5 bin 500 TL isteyen 4 kişilik şebeke Yalova Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekiplerinin yaptığı operasyonla suçüstü yakalandılar.
Yalova'da bir vatandaşı arayan dolandırıcılar kendilerini polis olarak tanıtarak hakkında terör suçlaması ile dosya açıldığını söylediler. Bu dosyayı kapatabileceklerini ancak bunun için kendilerine 5 bin 500 TL para vermesi gerektiğini belirten şahıslar, parayı hemen hazırlamasını istediler. Şahıs ise durumu polise bildirdi. Bunun üzerine harekete geçen Yalova Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri para istenen şahsa seri numaraları alınmış paraları vererek dolandırıcıların verdiği buluşma noktasına gönderdiler. Bu esnada çevrede konuşlanan polisler S.D, Ü.E, B.O ve B.S adlı dolandırıcıları parayı aldıkları anda yapılan operasyonla suçüstü yakaladılar. Şahıslar nitelikli dolandırıcılık suçlaması ile adliyeye sevk edildiler.
Yalova Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada ise vatandaşların kendilerini savcı, polis ya da asker olarak tanıtarak para karşılığında kendilerine yardım edeceğini dile getiren dolandırıcılara inanmamaları ve durumu polise bildirmeleri istendi. 

Editör: TE Bilişim