‘Yeniden Demokrat Parti’ diyerek bir platform kuran ve bu bağlamda aylardır çalışmalarını sürdüren platformun üyesi Demokrat Parti Yalova Merkez İlçe Başkanı R. Bahattin Sabahçı, “Partimizin gidişatından memnun değiliz çünkü bu parti ülkemiz için hizmetler yapmış ve bugün halen hizmetlerine ihtiyaç duyulmaktadır. Bugünkü iktidarın bile Demokrat Parti ve onun misyonundan nemalanmaya çalıştığını ve demokrat misyona sahip çıkarak varlığını sürdürmeye çalıştığını görmekteyiz.

Demokrat Partinin hızlıdan toparlanarak ülke siyasetindeki yerini alması gerektiğini zaruri olduğunu görüyoruz. Bunun için Türkiye’nin seçkin insanlarında oluşan bir komite ile aylardır çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu çalışmaların ardından 7 Nisan 2012 Cumartesi günü İstanbul Ramada Otelde 3. Demokrat Parti İstişare Toplantısı yapıldı. Toplantıya Türkiye’nin her yerinden 300’e yakın kişi katılımcı oldu. Yalova ilinden de bir grup arkadaşla toplantıya iştirak ettik. Konuşmacılar öz eleştiriler yaptı.

Yalova’dan toplantıya Merkez İlçe Başkanı Bahattin Sabahçı, Termal İlçe Başkanı Yusuf Üstün, Kadıköy Belediye Başkanı Mehmet Şahin, Belediye Meclis Üyesi İsmet Güney ve partililer katıldı. İstanbul'da yapılan DP'lilerin 3.istişare toplantısının sonuç bildirgesi yayınlandı. 07 Nisan 2012 İstanbul Ramada Otelde yapılan ‘Demokrat Partililer İstişare Toplantısı-32 sonuç bildirgesi, Türkiye'nin, Türk Demokrasisinin DP geleneğine, misyonuna olan ihtiyaç şiddetle duyulmaktadır. Demokrat Parti artık; neredesiniz? Ne yapıyorsunuz? Ne zaman? Sorularının cevabını bulmak için siyasi çalışmalarını arttıracaktır. 

Demokrat Partinin önünde bir şans değil, bir büyük fırsat vardır. Bu fırsat için mücadele edilecektir. Partimiz, Hiçbir partinin arka bahçesi olmayacak, kendi kitlelerine gelenek ve teknolojiyi birleştirip tekrar iktidar yolunu açacaktır. Kongremizde, birikimi ve siyasi zenginliği ile donanımlı, partimizin içinden biri, partimizi iktidara taşıyacaktır. Partimiz artık kişilerle değil, kurumsal yapılanma ile yönetilmelidir. Teknoloji ve Arge ile topluma proje üretecek genel idari yapı oluşturulmalıdır. Zaman, birlik ve beraberlik zamanıdır. Kongre, ayrışma değil birleşme kongresi olmalıdır. Yeni genel başkan ve yönetim kadroları bu birleşmeyi, bütünleşmeyi sağlamalıdır.  Birleşme sağlandığında DP kendi iddiasını ve siyasi vizyonunu sergileyerek önce sağlam bir muhalefete, ardından da sağlam bir iktidara yönelecektir.  Bizim ortak amacımız; bu misyonu hak ettiği noktaya, siyasi sorumluluğa taşımaktır.

DP’liler İstişare Toplantısı’na bazı GİK üyeleri, MKK üyeleri, İl Başkanları, İlçe Başkanları, eski milletvekilleri, bürokratlar, akademisyenler ve partililer katıldı. DP Genel Başkan Yardımcısı Osman Çilsal, GİK Üyesi İbrahim Çetinkaya, Aydın İl Başkanı Engin Polat, Sarıyer İlçe Başkanı Mihrican Ahipaşaoğlu, Prof.Dr. Vecdet Öz, DP Eski Genel Başkan Yardımcısı Dr. Sinan Ülgen, DP Eski Bursa İl Başkanı Abdullah Biçen, DP İstanbul eski İl Yönetim Kurulu üyesi Hakan Ertaş, DP Gaziosmanpaşa Eski İlçe Başkanı Köksal Toptan, AP Eski Gençlik Kolu Başkanı Zafer Erkal, AP Gençlik Kolu Başkanlarından Tuncer Arabul, Ahmet Okumuş, Serdar Faralyalı eski İl Başkan yard. Zeki KÜÇÜK toplantıda konuşma yaptılar.

Toplantı Adnan Erdan’ın yönetiminde yapıldı. Düzenleme komitesinde kadınları Eski İstanbul Kadınlar Kolu Başkanı Selatin Erihan temsil etti. Partide birlik ve beraberlik sağlanarak yarınlarımızı hazırlamalıyız. Eski Genel Başkanlar, partimize güç katmalarının bir vebal borcu olduğu anlayışına uygun tavırlar sergilemelidirler. Millet arayış içersindedir, çare Demokrat Partidir. Parti yenileşen ve gençleşen bir yapıyla donatılmalıdır. Parti içi demokrasi geliştirilmeli, teşkilatlar görevden alınarak sık sık değiştirilmemeli. Genel Başkan içimizden biri olmalı. Bu tip toplantıların ortak hedefi çağdaş demokrasi olmalı. İki yıl sonraki yerel seçimler hedef alınmalı. 12 Eylül konusunda misyonumuza uygun parti politikası seslendirimeli. 12 Mayısta yapılacak Büyük Kongreden beklentilere cevap verecek sonuçlar çıkarılmalı. İktidar olduğumuz zamanlarda olduğu gibi çalışmalarımız inanç ve özveriyle sürdürülmeli. İstanbul’da ayrıcalıklı bir politika uygulanmalı, bugün itibariyle varlıklarını sürdüren ilçelerin zorluklar içersinde oldukları ve birçok ilçenin boş olduğu göz ardı edilmemeli. GİK üyeleri seçilirken liyakat ve özveri ön planda tutulmalı.”dedi.

Editör: TE Bilişim