Yalova'da düğün salonları ve açık hava düğün mekanları düğün sezonunun Ramazan'ın sona ermesi ile birlikte başlayacağını dile getirdiler.
Yaz aylarında artan düğünler bu yaz Ramazan ayının Haziran'a gelmesi ile birlikte gecikti. Düğün Salonları ve açık hava düğün mekanları ise Ramazan ayının sona ermesini bekliyor. Daha şimdiden yaz sonuna kadar rezervasyonların alındığını belirten düğün salonu yetkilileri, "Düğünler yaz aylarında artıyor. Ancak bu yıl Ramazan yaz aylarının başına gelince kimse bu ayda düğün yapmadı. Herkes Ramazan'ın tamamlanmasından sonrasına rezervasyon yaptırdı. Ramazanın bitiminden Sonbahar ortalarına kadar neredeyse her gün dolu. Yani Ramazan ayının tamamlanması ile birlikte Yalova'yı yoğun bir düğün sezonu bekliyor" dediler.
Vatandaşlarda Ramazan aylarında düğün yapmak istemediklerini belirterek, "Düğünler genelde yaz aylarında yapılır. Ama Ramazan nedeniyle düğünleri ertelemek istedik. Ramazan sonunda herkes düğünlerini yapmaya başlayacak" dediler.
Her keseye uygun düğün var
Düğün salonları ve açık hava düğün mekanlarında her keseye uygun düğünler mümkün. Fiyatlar ise çiftlerin tercih ve taleplerine göre belirleniyor. Bu konuda da bilgi veren salon yetkilileri, "Düğün fiyatları her bütçeye uyacak şekilde tasarlanıyor. Fiyatların belirlenmesindeki en önemli etken ise çiftlerin talepleri. Pastasından fotoğrafına, yemekten, aracına kadar her detay fiyatların değiştiriyor" diye konuştular.
Fotoğrafçılarda hazır
Fotoğrafçılar da en az düğün salonları kadar düğün sezonunun açılmasını bekliyor. Fotoğrafçılar, "Düğün sezonunun başlaması ile birlikte bizleri de hareketli günler bekleyecek. Ancak buradan yeni evlenecek çiftlere uyarılarda da bulunmak istiyoruz. Düğün fotoğraf çekimi çiftler için özel bir yere sahiptir. Düğün, nişan gibi aktivitelerin başlamasıyla birlikte bu tür aktivite sahipleri fotoğraf, video gibi çekimleri için mutlaka sözleşme yapmalı. Son zamanlarda genelde kayıt dışı çalışan işin ehli olmayan fotoğrafçı ve vatandaşlar arasında sözleşme yapılmaması nedeniyle mağduriyetler yaşanıyor" dediler.

Editör: TE Bilişim