Çınarcık Kaymakam Cafer Sarılı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk bayramı nedeniyle Çınarcık ilçesine gelen konuk ülke temsilci çocukları makamında kabul etti. Çınarcık ilçesinde her yıl geleneksel olarak gerçekleşen ve bu yıl da Uluslararası düzeyde kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı,  bu yılda Uluslararası 23 Nisan Çocuk Halk Oyunları Şenliği ile başlayacak.

Çınarcık ilçesine gelen,Kazakistan, Arnavutluk  Gürcistan, Makedonya ve Bulgaristan çocuk halk oyunları ekipleri Çınarcık kaymakamı Cafer Sarılı'yı makamında ziyaret ettiler. Konuk ekipler ülkelerinden getirdikleri geleneksel kıyafetlerle  poz verirken, kaymakam Sarılı konuk ülkenin çocuklarına çeşitli hediyeler verdi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Çınarcık Kaymakamı Cafer Sarılı, "Bu şenliği çok önemsiyoruz. Bu yıl 10. kez düzenlenecek olmasından son derece mutluyuz. Yabancı ülkelerden gelen ancak ortak paydaları çocuk olmak olan ekiplerinde bayramını kutluyorum. Zira 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı artık Ulu Önder Atatürk sayesinde tüm Dünya Çocuklarının bayramı haline geldi" dedi.

Çınarcık Turizm Derneğinin Organizasyonuyla bu yıl 10. yapılan, Uluslararası 23 Nisan Çocuk Halk Oyunları Festivali'nde Çınarcık ve çevresinde konuk ülkelerin ekipleri çeşitli gösteriler gerçekleştirecekler.

Editör: TE Bilişim