Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, 1/ 1000 ve 1/5000'lik uygulama imar planlarında turizm tesisleri için yüzde 25 ilave inşaat alanı ile 20 metre yüksekliğine kadar yapılaşmayı sağlayan plan notu alındığını söyledi. Salman, bunun meyvesi olarak da dünyaca ünlü Oteller zinciri Hilton ve Ramada’nın Yalova’da hotel yapacağını belirtti
Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Yalova Belediye Meclisi’nin oybirliğiyle aldığı hotel yatırımları için yüzde 25 ilave inşaat alanı oluşturulmasıyla ilgili adeta Yalova’nın turizmi için bir devrim yarattıklarını söyledi. 
5-6 Katlı Hotel Yapılabilecek
Yalova’nın turizm potansiyelinin güçlendirilmesi konusunda alınan kararla ilgili bilgi veren Başkan Salman, “İlimiz, İstanbul, Bursa, Kocaeli gibi ekonomik anlamda önemli illerin kesişme noktasında olup stratejik bir öneme sahiptir. Sahip olduğu doğal ve tarihi özellikler Yalova’nın turizm açısından önemini arttırmaktadır. Günümüzde her kent, ‘dünya kenti’ olmak için farklılıklarını ve yerel özelliklerini ortaya koyma çabasındadır. Yalova’nın turizm potansiyeli de bu hedef doğrultusunda güçlendirilmelidir. Yalova’yı turizm merkezi haline getirecek olan turizm yatırımlarının önünü açmak ve mekânsal taleplerine yanıt vermek amacıyla ilk adım atılmış ve otoparkıyla, konferans salonlarıyla, sosyal ve kültürel etkinlikleriyle birlikte tasarlanabilmesine olanak sağlamak için turizm tesislerinin yüzde 25 ilave inşaat alanı ile 20 metre yüksekliğine kadar yapılaşmasını sağlayacak plan notu alınmıştır. Bu kapsamda belirlenen yüksekliği geçmemek kaydıyla, turizm tesisinin ihtiyacına göre 5 ya da 6 katlı yapıların yapılmasına olanak sağlanmıştır. Bu çerçevede Yalova’nın turizm yatırımları için cazip bir kent olması hedeflenmiş olup; söz konusu yatırımların gerçekleşmesi halinde, yaratacağı istihdam olanaklarıyla önemli bir sorun olan işsizliğin çözümüne de katkıda bulunabilecektir” dedi.
“Turizmin Önü Ardına Kadar Açıldı”
Alınan kararla turizmin önünü açtıklarını söyleyen Salman, “Yalova’da artık turizmin önü ardına kadar açıldı. Yalova’ya bir kent kimliği lazım. Bu da olabilecek tek şey turizmdir. Ne sanayi kenti, ne tarım kenti olur. Turizmin de önünü açmak için imar yönünü açmak gerekiyordu. Bundan sonra 19-20 metreye çıktı yükseklik. Bu ne demek; 4 katla sınırlı olan Yalova’da imar sadece otel yapmak şartıyla ve arazi 4 dönümden az olmamak koşuluyla artırıldı. Yalova’da artık 5 yıldızlı otel olsun istedik. Şu ana kadar kimse gelip de 4 katla yatırım yapmazdı. Artık 6 katlı bir hotel yapılabilir hale geldi. Bu, Yalova’nın turizm açısından önünün açılmasını sağlayan bir karardı. Yalova Belediye Meclisi oybirliğiyle buna karar verdi. Çok da doğru bir karar verdi. Umarım birçok grup buraya gelir, marka hoteller Yalova’da konuşlanır. Bu bir kesin ve kesin bir devrimdir. Burada bir turizm devrimi yaşattık” diye konuştu.
Başkan Salman, alınan bu kararla birlikte dünyaca ünlü hoteller zinciri Hilton’un ve Ramada’nın Yalova’da yer arayışları içerisinde olduğunu söyledi. 
Editör: TE Bilişim