Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman eğitime bu yıl giren TOBB Tarım Teknolojisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni ziyaret etti.
TOBB Tarafından yaptırılan TOBB Tarım Teknolojisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni ziyaret eden Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ve eşi Dilek Salman'ı lise müdürü Ali Varelci karşıladı. Okulu gezerek incelemelerde bulunan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman devam eden eğitim öğretim çalışmaları hakkında bilgiler aldı. Ardından öğretmenler odasına geçen Salman burada öğretmenlerle de uzun uzun sohbet etti. Vefa Salman'ın eşi Dilek Salman da emekli öğretmen olduğunu hatırlatarak, "Öğretmenlik çok zor ama bir o kadarda kutsal meslek. Geleceğimizi şekillendirecek gençlerimizi eğitmek, onları modern bireyler olarak yetiştirmek bizlerin görevi.  Bugün Cumhurbaşkanını da, başbakanı da, tarımla uğraşan bir çiftçiyi de eğiten bir öğretmendir. O nedenle bir ülke öğretmenlerine çok şey borçludur"  dedi.
Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ise, "İlimizde eğitim yuvalarının artması, buralarda çağın gereklerine uygun eğitim verilmesi anlamında Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli çalışmalarımız oluyor. Müdürlükten bize gelen taleplere imkanlarımız dahilinde değil, kelimenin tam anlamıyla imkanlarımızın sınırlarını zorlayarak cevap vermeye çalışıyoruz. Zira eğitimi iyi olmayan bir ülkenin gelişimi söz konusu olamaz" diye konuştu. 
Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman öğretmenleri ve okul müdürü Ali Varelci'yi de dinleyerek okulun ihtiyaçları hakkında bilgiler aldı. 

Editör: TE Bilişim