Sabah 10.00 ile 12.30 saatleri arasında “Yalova’daki ekoloji mücadelesi, Türkiye ve Dünya’daki diğer mücadeleler, benzerlik ve farklılıklar” konulu toplantı gerçekleştirilecek. Saat 14.00 ile 16.30 arasında  “Kapitalizmin yıkıcılığı ve sürdürülemezliğine karşı ekososyalist alternatif, nedir, ne değildir?” konusu ele alınacak.

Atölye’nin konukları ise Ekoloji Kolektifi’nden çevre hukukçusu Cömert Uygar Erdem ve Öğretim Görevlisi Stafo Benlisoy olacak.

 

Doğanın sınırlarında mıyız?

 

Kolektifin çağrı metninde şu ifadeler yer alıyor;  “Yaşamın sürdürülemez hale getirildiği ve doğanın kendi sınırlarına ulaştığı bilinen ve kabul gören bir gerçeklik. Ancak bu gerçeği hangi bakış açısıyla tarttığımız, bu gerçeğe karşı üreteceğimiz çözüm yollarını da kendi içinde barındırıyor.  Tartışma eksenimiz, doğanın sınırlarına ulaştığımız için sadece buna alternatif olan enerji kaynaklarından hangisini seçeceğimiz mi? Yani herkesin sıcak suyunu güneş enerjisinden, benzinini buğdaydan elde ettiği, fosil yakıtların kullanılmadığı, uçakların suyla çalıştığı bir yaşam formunda artık ‘alternatif enerji’ gibi bir talebe yok mu, olmayacak mı?

Yoksa tartışmamızın ekseni, doğanın sınırlarını ve insanlığın sinirlerini zorlamış olan teknolojileri yaratan sistemlerin topyekun bir eleştirisini yapmak ve alternatif enerjiyi, alternatif bir yaşam projesinin parçalarından biri olarak kurmak mı olmalı?

Ekoloji kolektifi olarak bizler, insanlığı ‘sistemi’ değil, ‘kendisini’ yeniden üretmeye ve ekososyalist bir alternatif üzerine düşünmeye ve tartışmaya çağırıyoruz”

Editör: TE Bilişim