Bu yıl 20.’si düzenlenen ve 80 ülkenin katıldığı (EMITT) Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda Çınarcık Belediyesi de yer aldı.
İstanbul Beylikdüzü Fuar Merkezi’nde düzenlenen ve 4 gün süren fuarın Yalova standında Çınarcık da tanıtıldı. Çınarcık Belediyesi tarafından hazırlanan stantta ilçeye özgü Çınarcık işi Birge Şahin tarafından tanıtılırken Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Hülya Nazlı da Çınarcık hakkında bilgiler verdi. Çınarcık’a özgü yöresel ürünlerin sergilendiği stantta Çınarcık Belediyesi’nin yayınları, hediyelik eşyalar da misafirlere hediye edildi. Fuarda kurulan standı Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt da ziyaret etti.  Fuar ziyaretçilerine ilçeyi tanıtan Başkan Kurt, efsaneleşen komedi filmi Hababam Sınıfı’nın hayattaki oyuncularıyla da bir araya geldi. Basın kuruluşlarına fuarla ilgili izlenimlerini paylaşan Başkan Kurt, ilk kez yer aldıkları fuarda Çınarcık’ı tanıtmayı amaçladıklarını söyledi. Kurt, “Çınarcık, herkesin geçmiş yıllardan bildiği bir turizm beldesi. Ne yazık ki depremden sonra bu imajımız sarsıldı. Ancak yeniden insanların gözdesi olmaya başladık. Katıldığımız bu fuarla hayata geçirmek istediğimiz turizm projelerine de bir altyapı hazırlamayı amaçladık” dedi. 
Avni Kurt, Çınarcık’ın temiz havası, şelaleleri, yaylaları, denizi ve doğasıyla turizm yönünden oldukça zengin bir yelpazeye sahip olduğunu söyledi. Fuarda kendilerine gösterilen ilgiden memnun olduklarını söyleyen Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Hülya Nazlı ise uzun yıllar Çınarcık’ta yaşayan insanların standlarını ziyaret ettiklerini kaydetti. Nazlı, “Emitt 2016 fuarında standımızı ziyaret eden ve uzun yıllar önce Çınarcık’ta yaşamış pek çok değerli ziyaretçi Çınarcık adını duymaktan mutlu olduklarını, turizm yatırımcılarının Çınarcık’a yönlendirilmesi için ellerinden geleni yapacaklarının sözünü verdiler. Hatta Kore’den gelip standımızı ziyaret eden ve Çınarcık işini görüp çok beğenen Kwang Hee Park bizimle kardeş şehir olma teklifinde bulundu. Bazı tur operatörleri Çınarcık’a tur düzenleyeceklerini ilettiler. 4 gün süren Emitt 2016 fuarında Çınarcık Belediyesi olarak amacımız yurt içi ve yurt dışından çeşitli sektördeki kurum ve kuruluşlar ile iletişim kurmak ve turizm sektöründe ilçemizin görünürlüğünü arttırmak idi. Şimdilik amacımıza ulaştık. Fuarın bize geri dönüşümlerini bekliyoruz” diye konuştu.
Editör: TE Bilişim