Türk milletinin kurtuluşunu, bağımsızlığını, hürriyetini ve egemenliğini sembolleştiren, bayraklaştıran tarihi günlerden biri olan ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, Silah arkadaşları ve Türk Ordusunun büyük bir başarı göstererek Türk Milleti ve çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Yalova'da da düzenlenen etkinliklerle kutlanıyor. 

Yalova'da 23 Nisan etkinlikleri saat 9.30'da Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Modabet Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulması ile başlayacak. Saat 10.00'da Cumhuriyet Meydanı’nda Vali, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanının halkı ve öğrencilerin bayramını kutlamaları ile başlayacak olan programda İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapılacak. Öğrenci andı okunması ve öğrenci konuşmalarının yapılmasından sonra ise öğrenciler günün anlam ve önemi ile ilgili şiirlerini okuyacaklar. Ödül töreninin ardından ritim grubu ve halk oyunları gösterileri gerçekleşecek.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları son olarak geçit töreni ve gösterilerin yapılması ile sona erecek. 

Editör: TE Bilişim