Yalova Üniversitesi Dış İlişkiler Merkezi Birimi (YADİM) bünyesinde Yalova Üniversitesi Kültür ve Sanat Birliği(KSB) Enerji Kulübü’nün ev sahipliği yaptığı “Sürdürülebilir Bir Gelecek Sağlayabilmek İçin En Baştan Başlamak” adlı Avrupa Birliği Gençlik Değişimi Projesi, 16-22 Haziran 2012 tarihlerinde gerçekleştirildi.

İtalya, Gürcistan, Estonya ve Tunus’tan katılımcılarla gerçekleştirilen projede geleceğin sürdürülebilir olması için yapılabilecekler, çevre sorunları ve iklim değişikliği konularında atölye çalışmaları yapıldı. Proje kapsamında Avrupa Birliği Sürdürülebilir Enerji Haftası kutlaması da gerçekleştirildi.

YADİM Koordinatörü Gülgönül Bozoğlu, Koordinatör Yardımcısı Oğuzhan Köse, KSB Enerji Kulübü üyeleri Ömer Çiftçi, İsa Yavuz Gündoğdu, Merve Sert, Gökçen Özkara, Burcu Yatır, Hüseyin Batuhan Arun, Serkan Timuroğlu ve Eren Soylu projede görev aldılar. Geleneksel halk dansların ve yemeklerin sergilendiği kültürlerarası etkileşim gecesine Yalova Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Filiz Karaosmanoğlu, KSB Koordinatörü Hakan Evciman, Sağlık,Spor ve Kültür Daire Başkanlığı Sağlık Şube Müdürü Dr. Metin Sabuncu ve YADİM Koordinatör Yardımcısı Oğuzhan Köse katıldı.

Yalova ve Bursa doğa ve kültürel güzellikleri de gençlere tanıtıldı.Rektör Prof.Dr. M. Niyazi Eruslu “Öğrencilerimizin ev sahipliği yaptığı bu proje ile gençler geleceklerini sahip çıktıklarını ve çevre için duydukları kaygıyı ve çözümlerini ortaya koydular. Enerji Kulübü ülkemizin misafirperverliğini gösterdi” diye konuştu.

 

 

Editör: TE Bilişim