Yapılan saldırıyı kınamak adına bir grup engelli, plajın bulunduğu alana giderek basın açıklamasında bulundu.

“Vatandaşlarımızdan Bu Konuda Duyarlılık Bekliyoruz”

Konu ile ilgili ilk açıklamayı yapan Engelsiz Yaşam Derneği Başkan Yardımcısı Ömer Yazıcı, “Öncelikle bu platformun yapımında emeği geçen Başkanımız Vefa Salman’a teşekkür ediyorum. Maalesef yapımından hemen bir gün sonra ağır şekilde tahrip edilmiş, kullanım amacının dışına çıkılmış. Bunun korunmasını ve bir daha böyle tahrip edilmemesini dileyerek vatandaşlarımızdan bu konuda duyarlılık bekliyoruz. Zarar veren kişileri de kafamda bir yere koyamıyorum. Allah ıslah etsin. Bu tür yerlerin Yalova ve Türkiye çapında çoğalmasını istiyorum. Engellilere sağlık açısından çok büyük yararı var. Engelliler güneşlenemedikleri için kemiklerinde zayıflamalar oluyor. Deniz ve güneş bizler için en önemli ilaçtır. Bu benim başıma geldiği için vatandaşlardan da yöneticilerden de duyarlı olmalarını istiyorum” dedi.

“Bizlere Saygı Gösterilmesini Bekliyoruz”

Engelsiz Yaşam Derneği Spor Kulübü Başkanı Cemil Ateş ise, “Yalova Belediyesi bize çok güzel imkânlar tanıyor. Böyle güzel alanlar yapılıyor bizler için, deniz ve güneşten faydalanabilelim diye. Ama sağlıklı olan vatandaşlar anlayış göstermiyor. Böyle güzel alanların yok edilmesine gerçekten üzülüyoruz. Bu insanların bizlere saygı göstermesini bekliyoruz. Böyle bir şeyin tekrardan yaşanmamasını istiyoruz. Yalova Belediye Başkanımız Vefa Salman biz engelliler için çok güzel imkanlar sağladı. Biz bunları biliyoruz. Engelsiz vatandaşların bu konuda daha duyarlı olmasını istiyorum. Bütün dernek başkanlarının da buna sahip çıkmasını bekliyorum. Kamu malına karşı sürekli bir saldırı var. Belediye Başkanımız hayata geçirdiği projelerden çok bu projelerin onarımına para harcıyor. Bize hizmet ediyor. Engelsiz insanlar da bunları parçalıyor. Suçluların yakalanıp, cezalandırılmasını istiyoruz” dedi.

“Akülü Araç Şarj İstasyonlarına Verilen Zararlar Devam Ediyor”

Yapılan basın açıklamasında, Yalova Belediyesi tarafından engelli vatandaşların akülü araçlarını şarj etmeleri için Gazipaşa Caddesi ve İDO İskelesine yaptırılan akülü araç şarj istasyonlarına da sürekli zarar verildiği belirtildi.

“En Az Ekmek Ve Su Kadar Önemli”

Engelsiz Yaşam Derneği Başkan Yardımcısı Ömer Yazıcı, “Biz engelliler için yapılan şarj istasyonlarının tahrip edilmesi insanlık suçudur. Bu hizmet, bizim gibi insanlar için en az ekmek ve su kadar önemli. Yolda kalmış bir engellinin en azından eve gidebilmesine yetecek kadar aracını şarj etmesi gerekli. Duyarlılık diyoruz ya, duyarlılık aslında eğitim seviyesidir. Vatandaşın gerçekten bu konuda duyarlı olmasını istiyoruz. Otopark konusunda da gerçekten çok sıkıntı çekiyoruz. Özellikle arabası olan kişiler de. Yani resmen bize ayrılan alanları işgal ediliyor. Bundan faydalanamaz durumdayız. Bu konuda da duyarlılık bekliyoruz” dedi.

“Bizim Bu İstasyonlara İhtiyacımız Var”

Yalova Engelsiz Yaşam Derneği Spor Kulübü Başkanı Cemil Ateş, “Bizim bu istasyonlara ihtiyacımız var. Bu istasyonları yıkmalarına gerek yok. Bizler buradaki istasyonları kullanarak araçlarımızı şarj ediyoruz ve istediğimiz yere rahatlıkla gidiyoruz. Bunların olmaması gerekiyor. Arkadaşlarımız yolda kaldıklarında buraya gelip araçlarını şarj ediyorlar. Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman böyle bir imkanı bizlere tanıdı. Bu hizmetten bizde faydalanalım diye. Bunu yapan vatandaşlara gerçekten üzülüyorum. Böyle şeyleri yapmamalarını rica ediyorum” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim