Yerel seçimlerin 30 Mart 2014 tarihinde yapılacağını hatırlatan Biz de Varız Engelliler Derneği Başkanı Ergül Dağcı partilerin listelerinde engelli vatandaşlara da yer vermeleri gerektiğini dile getirdi. Engellilerin bu kentin karar alma mekanizmalarında sorumluluk alabilecek yeterlikte olduğunu dile getiren Dağcı, "Yalova'mız gerçek anlamda 21'inci yüzyılın yıldızı parlayan kenti olacaktır. Gerek coğrafi konumu, gerek iklim yapısı, gerek büyük şehirlerimize ulaşım kolaylığı ve gerekse doğası bunu doğrular niteliktedir. Özellikle ulaşım kolaylıkları nedeniyle şu anda da Yalova'da var olan engelli insan göçü ve engelli turizminin yakın bir gelecekte ilimize daha da artış gösterme potansiyeli tartışılmaz bir gerçektir. ilimizin bu mevcut potansiyelini ve tüm turizm sektörünü geliştirmek için önümüzdeki yıllarda Yalovada sosyal tesisler, spor ve gençliğe yönelik tesisler ve engellilere yönelik tesisler, öncelikli yatırım alanları olmalıdır. Son günlerde özellikle engellilere yönelik yapılması beklenen gündemdeki birkaç tesis bu konuda umut vericidir. Ayrıca şu anki Yalova  nüfusunun yüzde 15'ini engelliler oluşturmaktadır ve Yalova'daki engelli toplumunun sosyal bilinç düzeyinin çok yüksek olduğu bir gerçektir. Bu bilinen nedenlerden dolayı  engellilerimiz artık bu kentin sorumluluğunu tüm karar  mekanizmaları da dahil en üst düzeyde paylaşmaya hazırdır.  İşte önümüzdeki 2014 yerel seçimlerinde siyasi partilerimizin bu potansiyeli değerlendirerek bu topluluğun iradesini de göz önünde bulundurmaları ve engelliler karar alma mekanizmalarında yer almalıdırlar. Ayrıca yukarıda söz ettiğimiz olası projelerin sağlıklı işlemesi ve Yalova'nın bu yönde var olan  potansiyelinin tam anlamıyla değerlendirilebilmesi için engellilerimizin  kent yönetiminde söz sahibi olması zaruridir.

 Ancak üzülerek görüyoruz ki siyasi partilerimiz çoğunlukla  engellilerimizi sadece oy potansiyeli olan yetersiz insanlar olarak görmekte ve bu yaklaşım bu seçimlerde de kendini göstermektedir. Bu nedenle engelli vatandaşlarımız siyasi partilerimiz tarafından yeterince siyasetin içine sokulup yüreklendirilmediğinden dolayı nasılsa listeye koyulmayacağı veya sadece raf süsü olarak arka bir sıraya atılıp kullanılacağı gibi kaygılarla 1-2 engellimiz hariç adaylık başvurusunda bulunmamışlardır. Bundan ülke ve bölge siyasilerimiz birinci derecede sorumludur.

Biz de Varız Engelliler Derneği olarak tüm siyasi partilerimize şunu bildirmek isteriz ki engellilerimiz artık 2 torba erzak vererek veya 1 güzel söz söyleyerek oy alabilme bilincini çoktan aşmıştır. Özellikle Yalova'daki engelli toplumu bu önümüzdeki yerel seçimlerde listesinin ön sıralarında engellilere yer vermeyen partilere gereken cezayı verecek ve yer verenleri ödüllendirmeyi de bilecektir. önümüzdeki  30 Mart 2014 yerel seçimleri hiçbir siyasinin hiçbir engellinin oyunu çantada keklik görebileceği bir seçim olmayacaktır" dedi. 
Editör: TE Bilişim